Wpis z mikrobloga

@Zi3L0nk4: Inter to zrobił złoty biznes na nim, wyciągnął za 4 melony, dal chwile pograć i pchnął za 17 xD dobrze ze uciekł z tej Romy klubu który potrafi rozwalić wiele talentów
  • Odpowiedz
@uncle_freddie: Oprócz Gotówki i Skorupa (jeden mecz z Finami pierwszy miał słaby) Zalewski jest gościem co na kadrze nigdy nie zagrał poniżej oczekiwań. We Włoszech gra dobrze, na takie 4+, bo nawet fakt, że z PSG dostał swoje minuty w finale LM, a Zieliński nie, o czymś świadczył @miki4ever Ja też jestem zdania, że rola w Interze była mu potrzebna. To była rola 2 planu, a nie jak Bereś
  • Odpowiedz
@MrFryteczka: Ebi Smolarek kiedyś, ale faktycznie takie historie są rzadkie, bo w klubie $$$ zarabiasz, a w reprezentacji to możesz transferem po dużym turnieju zaistnieć, ale raczej normalne, że w klubie ciężej pracujesz na markę niż w kadrze
  • Odpowiedz
bo Kiwior w Arsenalu sobie świetnie radził.

@miki4ever: Problem Kiwiora w Arsenalu to Arteta który ma gwoździa wbitego z mózg, prawie zero rotacji a rotacje robi jak mu się połamie ktoś
  • Odpowiedz
@miki4ever: Nie wiem czy zgodzisz się czy nie, ale jakby tak porównać do jakiś defensorów z przeszłości to Kiwior podobny przypadek jak Hajto. Coś tam przy wielkiej piłce był. Jednak do Wałdocha z przeszłości to nie ma podjazdu. Mimo, że Arsenal z czasów Wałdocha był dużo mocniejszy niż teraz, co roku bili się na serio o Mistrzostwo Anglii, Seaman, Henry, Pires, Wiltord, Keown, Ashley Cole trochę później, a Kiwior na
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89 bardzo ciężko to porównywać, ale jak już musimy to porównajmy tych 3 zawodników w wieku 25 lat.
Hajto: 5 lat w Górniku Zabrze i transfer do MSV Duisburga, mocno średniego klubu Bundesligi. Do tego 10 meczów w reprezentacji.
Wałdoch: 6 lat w Górniku Zabrze i 1 rok z VFl Bochum w 2 Bundeslidze, gdzie awansują wyżej. 32 mecze w reprezentacji.
Kiwior: Spezia, później Arsenal gdzie ostatnia rundę gra regularnie, również
  • Odpowiedz
@first to dodajmy Glika do tego porównania 25 latków:
Zaczynał jako wychowanek Realu Madryt, poszedł do Piasta gdzie grał świetnie. W wieku 22 lat w Palermo, w wieku 23 lat zaczyna grać w Torino. 22 mecze w reprezentacji.

Już nieźle, ale nadal, Torino bije się o nic, Arsenał i FC Porto ich przebijają w każdy sposób.
  • Odpowiedz
@miki4ever: Nie wiem, mnie ten Kiwior nie przekonuje, za mientki jest, ale niech mu się wiedzie. Lepsze wrażenie robi już Ziółkowski, ale wiem, że to na razie myslenie zyczeniowe, bo na razie moze pomarzyc o takiej karierze jak Kawior.
  • Odpowiedz
@miki4ever: W wieku 25 lat tak, ale mi chodziło o tzw. PEAK. Wałdoch go miał później w Schalke. Kiwior miał w Arsenalu go. Nie wierzę, że Kiwiorowi grozi lepszy klub niż Arsenal w życiu już typu PSG, MC, Real Madryt czy FCB, bo nawet Bayern to dla mnie mimo wszystko ze względu na ligę, niższy pułap niż Arsenal. Zauważ też, że klubami jest to mega niemiarodajne. 25 lat Polak w
  • Odpowiedz