Aktywne Wpisy

sesa_sebix +33
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +59

Polska wersja: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/14680-Impact-assessment-on-retention-of-data-by-service-providers-for-criminal-proceedings-/public-consultation_pl
Tajemnicza High Level Group w Komisji Europejskiej sobie wymyśliła, że czas skończyć z VPNami, dodać hardware'owe backdoory do telefonów, zobligować wszystkich do trzymania metadanych, Digital ID i sankcjonować usługi hostingowe albo appki typu Signal itp., które się nie podporządkują. Oczywiście prawie wszystko z tego jest niezgodne z prawem europejskim, ale kto by się tym przejmował. Na pewno nie Ursula von der Lenin. Był już wcześniej inny okres konsultacyjny, ale wyszedł im tak źle, że teraz komentarze i wyniki już są niepubliczne.
Do końca dnia jest czas żeby wypełnić ankietę w konsultacjach społecznych na stronie KE. Raczej wiecie co w niej zawrzeć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I za wykopanie znaleziska też będę wdzięczny, bo to jednak ważna sprawa.
#polska #europa #prywatnosc #internet #komputery #prawo
źródło: hlg
Pobierz