Aktywne Wpisy

MokebeElDursi +75
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

NaczelnyAgnostyk +687
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#ukraina #rosja #nato
źródło: 321213
PobierzAle nie odpowiedziałeś mi nadal, jak inaczej chcesz zestrzelić drony, które lecą nad jakimiś polami. Przecież Ukraińcy nie rozstawiają obrony przeciwlotniczej na polach tylko przy ważnych strategicznie miejscach i miastach i zestrzeliwują drony, które zbliżają się do takich miejsc, bo zasięg obrony jest krótki.
Więc dlaczego to jest kompromitacja?
@Icouldbeyourmom: Bo wydajemy miliony złotych w momencie gdy rosjanie wydają grosze na te gówniane drony.
@Icouldbeyourmom: Bo można zasrać niebo tą kupą złomu, a rakiet do patriotów/F16 itd. jest ograniczona ilość i ogólnie są drogie. Taktyczka ruskich jest prosta. Po prostu nawalać do oporu dronami, do czasu, aż się wyprztykamy ze wszystkiego. Wtedy można na spokojnie rozwalić strategicznie obiekty. To czy strategiczne obiekty padną tydzień, 2 tygodnie, miesiąc później jest dla nich bez znaczenia. Bo liczy się tylko ich zniszczenie.
@LamajHarma: Nadal nie mówisz mi, jaka była alternatywa xD To ja ci powiem, jaka była: można bylo nie robić nic i pozwolić tym dronom rozbić się na losowych domach i polach. Dokładnie tak samo robią Ukraińcy, ponieważ nie ma fizycznej możliwości pokrycia całego obszaru kraju obroną przeciwlotniczą. Do takich zadań służą właśnie samoloty.
będziemy robić dokładnie to samo, co Ukraińcy. Będziemy strzelać tylko do dronów, które zbliżają się do ważnych fabryk, baz i miast.
@Icouldbeyourmom: A tak się nie stało? Przecież z godzinę temu ktoś znalazł drona na swoim kurniku xD