Aktywne Wpisy
ejenes 0
Prześle 100zl blikiem, jak ktoś zaproponuje skuteczne rozwiązanie problemu.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

Tymczasem - od kilku dni, z różnych numerów, dzwoni do mnie firma X, która w imieniu #nestbank pyta mnie: a to o datę urodzenia, a to o 4 ostatnie cyfry numeru PESEL, a innym razem - o adres zamieszkania. Pani/Pan w słuchawce jest wielce zdziwion/y, że ja żadnych danych podać nie chce - "Przecież one nie są wrażliwe a bez tego nie powiem o co chodzi!!!111!" - stary, OK, ale to ty dzwonisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No to uderzam do banku i pytam #c-------y a przedstawiciel z rozbrająjącą szczerością oznajmia mi, że firma X działa na ich zlecenie* - łamiąc przy tym chyba cały zestaw dobrych praktyk dotyczących bezpieczeństwa, które od wielu lat próbuje się wypracować i wpoić użytkownikom bankowości internetowej. No gratulacje!
*) to zewn. firma windykacyjna - okazało się, że na jednej racie kredytu mam ~300 PLN niedopłaty i to po prostu przeoczyłem.
A co do autoryzacji, w przypadkach innych niż nest autoryzacja pracownika banku przez aplikacja mobilna to odpowiedź na ten problem