Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka a propos wczorajszego "wyjaśniania" Anala - wszyscy, oczywiście prawidłowo, robią bekę z knura, że ma zamiar używać baniaków po chlorze do produkcji "wina". Opluł się strasznie powtarzając "food grade, food grade"!!! Wiemy ze przeczytał cos na internecie, ze ten rodzaj plastiku może być "food grade" - czyli bezpieczny aby przechowywać w nim żywność. Czego nie doczytał, to to ze "może ale nie musi" - i generalnie, odradzane jest używanie tych pojemników, poza sytuacjami, gdzie jednoznacznie oznakowane są ze są aktualnie "food grade" - czego oczywiście na knurowych pojemnikach nie ma.

Teraz knurzysko ma dylemat - uprzeć się czy wycofać rakiem i dać satysfakcje wykopowi, heheh - to bardzo chvjowa sytuacja, bo wątpię aby "drodzy goście" knura byli skłonni kosztować jego produkcji, wiedząc juz o co chodzi.
hans-kloss-23 - #raportzpanstwasrodka a propos wczorajszego "wyjaśniania" Anala - wsz...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czerwonyalimenciarz: Do domowego wina najlepsze są plastikowe kegi od piwa. Mają 20-30 litrów. Puby z piwkiem kraftowym typu multi tap wyrzucają je na śmietnik. Wystarczy zapytać, dać 10 zł i dostanie się taki pusty keg. Robiłem domowe p--o i w ten sposób zdobywałem też butelki do których je nalewałem. Minus, że trzeba je umyć, plus że prawie za darmo.
  • Odpowiedz
hehe...teraz znowu ten temat wałkuje na lajcie, myśli ze ucieknie od tego, kłamiąc ze gros problemu to nie sam kontener (czy jest bezpieczny do przechowywania żywności) tylko co było w nim przechowywane. hehe knuru knuru - jestem na 100% pewien ze tab z wykopem masz cały czas otwarty...bo "35 osób"
  • Odpowiedz