#raportzpanstwasrodka a propos wczorajszego "wyjaśniania" Anala - wszyscy, oczywiście prawidłowo, robią bekę z knura, że ma zamiar używać baniaków po chlorze do produkcji "wina". Opluł się strasznie powtarzając "food grade, food grade"!!! Wiemy ze przeczytał cos na internecie, ze ten rodzaj plastiku może być "food grade" - czyli bezpieczny aby przechowywać w nim żywność. Czego nie doczytał, to to ze "może ale nie musi" - i generalnie, odradzane jest używanie tych pojemników, poza sytuacjami, gdzie jednoznacznie oznakowane są ze są aktualnie "food grade" - czego oczywiście na knurowych pojemnikach nie ma.
Teraz knurzysko ma dylemat - uprzeć się czy wycofać rakiem i dać satysfakcje wykopowi, heheh - to bardzo chvjowa sytuacja, bo wątpię aby "drodzy goście" knura byli skłonni kosztować jego produkcji, wiedząc juz o co chodzi.
@hans-kloss-23: Do wina polecam butle z grubego szkła w wiklinie 5 l na amazonie 25 euro za sztukę, Za drogie sprawy dla gownojadów,najlepiej niech zrobi we wiadrze po myciu podłogi.( ͡º͜ʖ͡º)
@Czerwonyalimenciarz: Do domowego wina najlepsze są plastikowe kegi od piwa. Mają 20-30 litrów. Puby z piwkiem kraftowym typu multi tap wyrzucają je na śmietnik. Wystarczy zapytać, dać 10 zł i dostanie się taki pusty keg. Robiłem domowe p--o i w ten sposób zdobywałem też butelki do których je nalewałem. Minus, że trzeba je umyć, plus że prawie za darmo.
@hans-kloss-23: przecież on klientom podawał przeterminowane spleśniałe żarcie, do tego robione niemytymi łapami i z ropą po rozwaleniu sobie palucha więc wątpię że plastik "food grade" coś mu pomoże.
hehe...teraz znowu ten temat wałkuje na lajcie, myśli ze ucieknie od tego, kłamiąc ze gros problemu to nie sam kontener (czy jest bezpieczny do przechowywania żywności) tylko co było w nim przechowywane. hehe knuru knuru - jestem na 100% pewien ze tab z wykopem masz cały czas otwarty...bo "35 osób"
@darth_invader: @hans-kloss-23 Przepocony flejtuch popapraniec,pleśń,brud,robactwo na kuchni,lepi się podłoga od tłuszczu. Ten zaradny gastronom to nałogowo pali i się alkoholizuje podczas gotowania,fuj machuj fuj. Co może wyjść nie tak ? Czterech jutuberów komentowało zatrucie po jego przysmakach.(ʘ‿ʘ)
@hans-kloss-23: czekaj czekaj,knur chce robić wino w beczkach po chlorze? Hahahha zawsze uważałem go za pół debila ale spadł o oczko niżej,taki milioner i nie stać go na zakup szklanych butli lub nowego mausera 1000l? On myśli że chlor nie wnikl w strukturę plastiku ?
Teraz knurzysko ma dylemat - uprzeć się czy wycofać rakiem i dać satysfakcje wykopowi, heheh - to bardzo chvjowa sytuacja, bo wątpię aby "drodzy goście" knura byli skłonni kosztować jego produkcji, wiedząc juz o co chodzi.
źródło: image
PobierzDo wina polecam butle z grubego szkła w wiklinie 5 l na amazonie 25 euro za sztukę,
Za drogie sprawy dla gownojadów,najlepiej niech zrobi we wiadrze po myciu podłogi.( ͡º ͜ʖ͡º)
Przepocony flejtuch popapraniec,pleśń,brud,robactwo na kuchni,lepi się podłoga od tłuszczu.
Ten zaradny gastronom to nałogowo pali i się alkoholizuje podczas gotowania,fuj machuj fuj.
Co może wyjść nie tak ? Czterech jutuberów komentowało zatrucie po jego przysmakach.(ʘ‿ʘ)
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: bingo!