Można w ogóle 800+ nazywać socjalem? Przecież 800+ nie dostaje się za samo istnienie tylko trzeba spełnić warunek - zalać formę. Większość wykopków i tak nie zaleje formy więc po żadne 800+ nie sięgną, a nawet jakby to jak to niby ci wszyscy wykopkowi kapitaliści bez kapitału sobie to wyobrażają? Że będą sobie żyć z samego 800+? Bo często oskarżają beneficjentów 800+ o bycie nierobami i patologią bo zobaczyli jakiś odcinek #sprawadlareportera w którym Jaworowicz znalazła jakiś ultraskrajny patologiczny przypadek wielodzietnej rodziny utrzymującą się wyłącznie z 800+ która na obiad w-------a surowe niedogotowane kartoszki i sra do sławojki xD Piękne życie nie ma co xD Kolejnym powodem dlaczego podchodzę sceptycznie do nazywania 800+ socjalem jest sam fakt, że te gówniaki dorosną i zaczną płacić podatki i 800+ zwróci się kilkukrotnie.
@NaczelnyWoody: bo jedyna grupa społeczna którą zachęci zasiłek na dziecko to pato, a kasa pójdzie na chlanie a nie na dzieci. Ludzie którzy chcąc dzieći i tak będą je mieli i zasiłek nic nie zmieni. Ja osobiście takie 800+ bym przeznaczył na lepsze auto albo wakacje, a dziecko niech z--------a do szkoły, je bułkę z chlebem.
Kiedyś nie było 800+ i rodziło się więcej dzieci i nic nie musiało zwrócić się w podatkach, EOT.
@HeinzGuderian: ale przeszliśmy pewien etap mądrości i cywilizacji do przodu i teraz ludzie nie wysrywają gówniaków tylko dlatego, że oczywistością dawniej było i czymś normalnym że 2-3 gówniaki zdechły bo je ukąsił jakiś boa dupczyciel i że trzeba było darmowej siły roboczej do pracy w polu no i że ktoś starych musiał
@HeinzGuderian: rodziło się więcej dzieci, ale to były inne czasy. Albo te gdzie dzieci to była kolejna para rąk do roboty albo te gdy dzieci może i były już bardziej obciążeniem, ale ludzie i tak je robili, bo innego życia niż: szkoła - praca - ślub - dzieci nie znali i inni, których znali, też żyli w tym schemacie. To też nikt nie patrzył czy stać ich na dziecko, czy
@NaczelnyWoody mnie nikt w latach 95-05 czyli w ciągu pierwszych 10 lat mojego życia nie wykorzystywał do pracy w polu, rodzice pracowali i bez 800+ dwójkę dzieci potrafili wychować. Głodny nie chodziłem.
Przecież 800+ nie dostaje się za samo istnienie tylko trzeba spełnić warunek - zalać formę.
Większość wykopków i tak nie zaleje formy więc po żadne 800+ nie sięgną, a nawet jakby to jak to niby ci wszyscy wykopkowi kapitaliści bez kapitału sobie to wyobrażają? Że będą sobie żyć z samego 800+?
Bo często oskarżają beneficjentów 800+ o bycie nierobami i patologią bo zobaczyli jakiś odcinek #sprawadlareportera w którym Jaworowicz znalazła jakiś ultraskrajny patologiczny przypadek wielodzietnej rodziny utrzymującą się wyłącznie z 800+ która na obiad w-------a surowe niedogotowane kartoszki i sra do sławojki xD Piękne życie nie ma co xD
Kolejnym powodem dlaczego podchodzę sceptycznie do nazywania 800+ socjalem jest sam fakt, że te gówniaki dorosną i zaczną płacić podatki i 800+ zwróci się kilkukrotnie.
#antykapitalizm
Plus dzięki lepszym warunkom dzieciństwa, edukacji za sprawą 500+, wygenerują więcej PKB, a więc i podatków będzie więcej
Kiedyś nie było 800+ i rodziło się więcej dzieci i nic nie musiało zwrócić się w podatkach, EOT.
Ludzie którzy chcąc dzieći i tak będą je mieli i zasiłek nic nie zmieni. Ja osobiście takie 800+ bym przeznaczył na lepsze auto albo wakacje, a dziecko niech z--------a do szkoły, je bułkę z chlebem.
@HeinzGuderian: ale przeszliśmy pewien etap mądrości i cywilizacji do przodu i teraz ludzie nie wysrywają gówniaków tylko dlatego, że oczywistością dawniej było i czymś normalnym że 2-3 gówniaki zdechły bo je ukąsił jakiś boa dupczyciel i że trzeba było darmowej siły roboczej do pracy w polu no i że ktoś starych musiał
@HeinzGuderian: 800+ nie ma za zadanie by przekonać tylko wspomóc rodziny z dziećmi
I czemu taki Friz może wziąć 800+ na dziecko?