Wpis z mikrobloga

Korzysta ktoś z klucza u2f w banku ING? Słyszałem, że trzeba się weryfikować kluczem przy KAŻDYM logowaniu a nie tylko przy pierwszym logowaniu na nowym urządzeniu, to prawda? Myśle nad zakupem klucza, ale mam wątpliwości co do wygody korzystania z tego, jeżeli przy każdym logowaniu szczególnie na telefonie muszę się tym kluczem weryfikować? Bo jak na moje to powinno być tylko przy pierwszym logowaniu na nowym urządzeniu?

#u2f #yubikey #banki #ing #cyberbezpieczenstwo #bezpieczenstwo
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@konto_dla_trybu_nocnego: Jak ktoś mi z--------i telefon/komputer to ten telefon/komputer jest zabezpieczony hasłem/pinem więc i tak zajmie mu to troche czasu, żeby go odblokować, a ja w tym czasie mogę z innego urządzenia się wylogować z tego skradzionego. Klucz U2F w moim rozumieniu ma chronić przed zalogowaniem w sytuacji gdy ktoś w jakiś sposób pozna moje hasło i tylko tyle. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której chcąc zapłacić blikiem muszę jeszcze
  • Odpowiedz
@nerfipro174: tak, jest to przy kazdym logowaniu. dziala to niezaleznie od aplikacji - tzn osobno wlaczasz dla strony a osobno dla aplikacji jak chcesz
  • Odpowiedz