Aktywne Wpisy

Arivederczi +160
#ciekawoski #napromieniowanie #promieniotworczosc #skazenie
Ze strony napromieniowani.pl na facebooku:
☢ Incydent w Goiânii
Każdy
Ze strony napromieniowani.pl na facebooku:
☢ Incydent w Goiânii
Każdy
źródło: IMG_6298
Pobierz
vieniasn +163
chciałbym kiedyś żyć w społeczeństwie w którym nie trzeba na chodniku stawiać żółtych słupków bo inaczej jemioły nie zrozumieją że to nie parking

Szczerze to jestem zszokowany jak dużo jest lamentu odnośnie spowolnienia na rynku pracy programistów. Ludzie, mieliście ok. 10 lat hossy i ponadprzeciętnych zarobków! Już w 2015 jak pracowałem jako dev, to rozmawiało się, że to chwilowa anomalia i że trzeba w coś inwestować, by budować alternatywne źródło zarobków, na wypadek gdy się hossa skończy. Jak słyszę że ktoś ma 5-10 lat doświadczenia i wielki płacz, że nie ma pracy, to zadaję pytanie: co Ty robiłeś przez te parę lat z tymi pieniędzmi? xD Na prawdę myślałeś, że zarabianie x4 średniej krajowej to norma i będzie trwać w nieskończoność? Nawet lekarze (z którymi się tak porównujecie na tagu) inwestują te pieniądze we własne gabinety. A wy w co inwestowaliście? xD
Największe współczucie mam dla ludzi świeżo po studiach, bo faktycznie poświęcili ogrom swojego czasu na naukę, a trafili na ciężką sytuację na rynku. Ale nawet mi nie żal tych co mieli przez parę lat po 20k/mc, a nawet nie kupili własnego mieszkania, a teraz płaczą, bo wydawali wszystko na konsumpcje xD
#programista15k #korpo #kariera
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: W mustangi w leasingu na 5 lat, a co?