@music_has_the_right_to_children Rzeszów na drugim miejscu to ciekawy temat, z jednej strony uważam że całkiem przyjemnie się tu mieszka na codzień, już nie będę wymieniał powodów, ale największą bolączką jest tu rynek pracy. Tu naprawdę albo sklejasz części do samolotów, albo pracujesz w gastro/sklepach, albo na magazynie w Jasionce. Naprawdę ciężko tu o fajne pracę, ja pracuje zdalnie + mam JDG również zdalne to mi się fajnie mieszka bo na pieniądze nie
@emcemanaman: kurde, zeżarło mi komentarz. Nie wiem kto sponsoruje ten ranking ale najpewniej Poznań, bo na ogół wygrywał albo jest na podium. Co do Krakowa to patrząc na komentarze wyżej oraz własne doświadczenia - musi być coś na rzeczy. Lubię tam zajrzeć na weekend ale mieszkać na pewno bym nie chciał. Smog, turyści, patodeweloperka i drogie mieszkania, lokalsi z maczetami, słabe nagłośnienie Tauron Areny, plus jest tam tak jakoś ciasno
Rzeszów mocno się rozwinął w ostatnich 15-20 latach
Rzeszów ma jeszcze taką zaletę że nie jest to duże miasto, nie jest to też małym, są tam galerie handlowe jakieś wieżowce i dużo restauracji w okolicach centrum. Jak się przejdziesz po mieście to niemal na pewno spotkasz jakiegoś swojego znajomego a jeśli pracowałeś w którymś z korp to po przejściu do drugiego (tam jest ze 3-5 dużych korp) to szybko się okaże że
@wujek_srednia_rada: współczuję, naprawdę :) Turystycznie to bardzo fajny rejon, ale mentalnie to zupełnie inny świat, pełny młodo-starych ludzi. Ja bym się nie odnalazł.
@galicjanin: Masz ranking w komentarzu, 8 miejsce pod względem średniego wynagrodzenia na 16 miast. Czyli nadal w pierwszej połowie. Jak zwykle bredzisz w oparciu o to co ci się wydaje. Jedz sobie do tej Polski A, najlepiej do Bydgoszczy albo Gorzowa.
@music_has_the_right_to_children wskaźnik przestępczości kompletnie nie oddaje rzeczywistości w Katowicach. Jeśli ktoś się zagłębił w temat, to wie że wliczają się w to również przestepstwa gospodarcze które stanowią lwia część wszystkich przestepstw, a których których jest wiele ze względu na rozwiniętą gospodarkę.
@music_has_the_right_to_children: Zanim tu wszedłem wiedziałem że 1. Wszyscy doj**ią się do Rzeszowa bo jak zwykle jest wysoko w rankingu - kto to widział żeby miasto na wschodzie miało wyższe wynagrodzenia niż potężne zachodnie metropolie Bydgoszcz albo Gorzów. 2. Galicjanin zaleje wątek wywodami w stylu "przestępczość jest niska bo tu nikt nie zgłasza a dostęp do lekarzy dobry bo ludzie jeżdżą do Krakowa".
@music_has_the_right_to_children: zydowski krakow gdzie na kazdym kroku zapraszaja cie na reis szlakiem zydow ? ZAMIAST OPOWIADAC O POLSKIM DZIEDZICTWIE WCISKA SIE NA KAZDYM KROKU ZYDOWSKA KULTURE ! KATOWICE TO JUZ CALKIEM INNY SWIAT KULTURA PRZEDEWSZYSTKIM @mosiekk
Pozdrawiam współmieszkańców i podpisuje się pod tym obiema rękami.
Ps. Tak, zrobiłem zdjęcie monitora, print screen nie działał xD
#katowice #polska
źródło: 1000003569
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Co do Krakowa to patrząc na komentarze wyżej oraz własne doświadczenia - musi być coś na rzeczy. Lubię tam zajrzeć na weekend ale mieszkać na pewno bym nie chciał. Smog, turyści, patodeweloperka i drogie mieszkania, lokalsi z maczetami, słabe nagłośnienie Tauron Areny, plus jest tam tak jakoś ciasno
Rzeszów ma jeszcze taką zaletę że nie jest to duże miasto, nie jest to też małym, są tam galerie handlowe jakieś wieżowce i dużo restauracji w okolicach centrum. Jak się przejdziesz po mieście to niemal na pewno spotkasz jakiegoś swojego znajomego a jeśli pracowałeś w którymś z korp to po przejściu do drugiego (tam jest ze 3-5 dużych korp) to szybko się okaże że
@music_has_the_right_to_children: fajne określenie, trafione w 10
https://ocdn.eu/pulscms/MDA_/ec37aba174bd4a6c0403089ac82f3a4b.png
źródło: ec37aba174bd4a6c0403089ac82f3a4b
Pobierzźródło: db81f6f15208f508a7f44e13f8da7c8f
Pobierz