Aktywne Wpisy

Francesco123 +106
Koorwa, rzuciłem luźną robotę w korporacji bo były 3 zmiany, zero stresu kon zwalony itd każdy wie o co chodzi, naczytałem sie k---a głupot że tak nie wolnoo, trzeba być ambitnym, nie można cale zycie siedziec w jednej firmie... i co? K---a poszedlem do prywaciorza bo jedna zmiana xD i jak myślicie jak jest? Jest k---a p--------e, c-----a umowa na zasadzie zarobisz jak bedzie premia uznaniowa a na papierku minimalna, kamer od

smutny_czlowiek +244
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#polityka #bekazpisu #oswiadczenie
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-27 o 14.38.53
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@WnukCebuli: W takim razie proponuję jednak zostać przy danielu magicalu, będzie to dobre dla wszystkich.
W ostatnich 10l pozyskiwanie prądu że źródeł odnawialnych wzrosło o 400%
Zapotrzebowanie na prąd wzrosło przez ten czas o ok
Zresztą, pogadajmy o ekologii.. jak wiatrak może być ekologiczny jak trzeba wlać 400-600m sześciennych betonu a po 25l to zutylizować?
Poczytaj jak taka farma wiatrowa wpływa na wody gruntowe, jak pogłębia wysychanie ziem. Lokalnie, ale im więcej wiatraków tym większa skala
@depresyjnydziad
Bo przez ostatnie 10 lat rząd przeżarl ETS zamiast inwestować w infrastrukture energetyczną.
@depresyjnydziad
Bo przez ostatnie 10 lat rząd przeżarl ETS zamiast inwestować w infrastrukture energetyczną.
Wegiel również jest ujowy, dlatego napisałem, że potrzebny jest przemyślany plan modernizacji a nie w------e wszędzie gdzie się da wiatraka.
To teraz spróbuj jakiś cudem zrozumieć, że te 500m to element planu rozwoju i modernizacji.
I teraz nagle kazdy mieszka obok jakiegoś wiatraka.. Nie rób sobie jaj.
Gdzie elektrownia atomowa? Na jakim jest etapie?
@depresyjnydziad: było opisane w mediach, nie chce mi sie szukać. między innymi ułatwienie dla magazynów energii i większe możliwości dla prywatnych producentów.
TEGO NA REPUBLICE NIE
Czekam więc na te ułatwienia :)
A słyszałeś coś kiedyś o taryfach regulowanych i tysiącu tarcz?