Wpis z mikrobloga

Gdyby Tusk był rzeczywiście złośliwy to te wiatraki i ceny prądu by zostawił w p---u a emerytka jakby dostała rachunek 2000zł za prąd to by się zesrała a nie zapłaciła i cyk licytacja mieszkania. Te głąby na nic innego nie zasługują. Nawrocki dobrze robi, jo ! Rzund zły łon dobry.

#polityka #bekazpisu #oswiadczenie
W.....i - Gdyby Tusk był rzeczywiście złośliwy to te wiatraki i ceny prądu by zostawi...

źródło: Zrzut ekranu 2025-08-27 o 14.38.53

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ravau23: Człowiek raz na rok coś o polityce wspomni a tu szczekaczka

@WnukCebuli: W takim razie proponuję jednak zostać przy danielu magicalu, będzie to dobre dla wszystkich.
  • Odpowiedz
@WnukCebuli: bo są ludzie poza waszej banki partyjnej (pis/po) i rozumieją, że wiatraki nie zapewnią bezpieczeństwa energetycznego Polsce. Bo byś musiał je stawiać 100m od domu ..

Zresztą, pogadajmy o ekologii.. jak wiatrak może być ekologiczny jak trzeba wlać 400-600m sześciennych betonu a po 25l to zutylizować?

Poczytaj jak taka farma wiatrowa wpływa na wody gruntowe, jak pogłębia wysychanie ziem. Lokalnie, ale im więcej wiatraków tym większa skala
  • Odpowiedz
@depresyjnydziad: "WY", "w bańce". Kto siedzi w bańce ten siedzi. Chyba prawackiej. Przeczytałem w chu* i ciut ciut badań naukowych, a jest tego w ciul na researchgate chociażby ale nauka jest lewacka a po za tym to wiatraki będą leżeć na śmietniku xD Z takimi dzbanami nie idzie nawet dyskusji podjąć.
  • Odpowiedz
Wiesz jak naliczana jest cena prądu? Dlaczego pomimo tego, że cena hurtowa mocno spadała to cena dla pani emerytki szła w górę?

@depresyjnydziad
Bo przez ostatnie 10 lat rząd przeżarl ETS zamiast inwestować w infrastrukture energetyczną.
  • Odpowiedz
  • 13
Wiesz jak naliczana jest cena prądu? Dlaczego pomimo tego, że cena hurtowa mocno spadała to cena dla pani emerytki szła w górę?

@depresyjnydziad
Bo przez ostatnie 10 lat rząd przeżarl ETS zamiast inwestować w infrastrukture energetyczną.

Poczytaj jak taka farma wiatrowa wpływa na wody gruntowe, jak pogłębia wysychanie ziem.
  • Odpowiedz
@Sarza01: więc po co gadanie, że wiatrak 500m od mojego domu nagle da mi tani prąd? Jak sami wiedzą, że nie da. I już nie zrzucaj wszystkiego na ETS, bo to kolejna skrajność ;)

Wegiel również jest ujowy, dlatego napisałem, że potrzebny jest przemyślany plan modernizacji a nie w------e wszędzie gdzie się da wiatraka.
  • Odpowiedz
dobrze, a coś poza tym wiatrakiem 500m od domu? Wiatrak 300m od domu?

@depresyjnydziad: było opisane w mediach, nie chce mi sie szukać. między innymi ułatwienie dla magazynów energii i większe możliwości dla prywatnych producentów.

TEGO NA REPUBLICE NIE
  • Odpowiedz