Wpis z mikrobloga

Mimo iż popieram szybkie przyznanie paszportów gdy może to przynieśc korzysci to jednak uważam, ze robienie tego akurat wtedy gdy ten sam Nawrocki proponuje wydłużenie oczekiwania na paszport do niby 10 a faktycznie do kilkunastu lat jest co najmniej niezręczne.

Z tego co czytałem na forach obcokrajowców to sprawienie, że łatwiej bedzie o paszport w bogatych krajach zachodnich niż w znajdujacej się w gorszym położeniu demograficznym Polski będzie wypychało najbardziej wykształconych imigrantów z Polski.
Może to tyczyć mocniej imigracji białoruskiej, ktora ze wzgledu na strukturę protestów (przeciw Łukasznce byli głownie młodzi z miast) ma nadreprezentację lepiej wykształconych imigrantów niż inne grupy narodowosciowe z przewagą ludzi do pracy fizycznej i usługach. Tacy ludzie mają łątwiejsze sciezki do emigracji do bogatych państw.
Na białoruskich stornach od jakiegoś czas pojawiaja sie teksty i wywiady w ktorych są opinie ,że Polska staje sie coraz mniej przyjaznym krajem i trzeba jechac dalej. Opisują coraz częstsze ataki na Białorusinów oraz utrudnienia administracyjne.
Oczywiscie prawaki powiedza '' niech jadą'', ale wiadomo, że biznes sprowadzi w pustkę ludzi takze z krajów bardziej odmiennych kulturowo.

#bialorus #polityka #imigranci #nawrocki #ukraina
szurszur - Mimo iż  popieram szybkie przyznanie paszportów gdy może to przynieśc korz...

źródło: Zrzut ekranu 2025-08-27 132033

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A ty już podziękowałeś? Tak samo cię to dotyczy, jak nas wszystkich?

@dziedzicpruski: Ja z wami muszę żyć w jednym kraju, a jak się sami zachowujecie to inny temat¯\(ツ)/¯ Zapraszał was może ktoś tutaj? Ja nie zapraszałem. Robicie nam problemy i jeszcze pretensje widzę macie xD
  • Odpowiedz
A ty umiesz czytać po polsku ze zrozumieniem?
Każesz komuś dziękować Ukraińcom za wyłudzenie polskich paszportów, jakby ciebie nie dotyczyły negatywne konsekwencje tego procederu?
Z Rosji piszesz?
  • Odpowiedz
Jaki to ma zwiazek z propozycjami Nawrockiego? podaj dowody.

@szurszur: mamy za dużo cwaniaczków ze wschodu wyłudzających polskie dokumenty i mamy tego cwaniaka, miał walczyć za Ukrainę a tego nie robi, siedzi w Polsce i widać co robi¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Masz pytanie wyżej i już raz zrobiłeś unik. Nie masz argumentów to po prostu nie pisz rzeczy wyssanych z palca.

@szurszur: mamy problem z tym, że za dużo cudzoziemców wyłudza nasze dokumenty w tym obywatelstwa, mamy już jednego z głównej z wykopu, chcesz, aby było u nas jak w Wielkiej Brytanii? https://wykop.pl/link/7778431/ukrainski-dziennikarz-zwolniony-za-obraze-prezydenta-rp daję namiar na typa. Jak to dla ciebie unik to nie mam pytań¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@Kaczypawlak: haha Teraz twierdzisz, że Nawrocki kilka dni temu złożył propozycję wydłużenia oczekiwania na obywatelstwo, bo jest jasnowidzem i przewidział, że go ten gośc będzie obrażał XD
Bo dowodu na to ,ze wyłudził obywatelstwo też nie przedstawiasz.

Gościu ja pytam o poważne dowody, a nie Twoje wymysły. Żadnego nie podałeś. Ja pytam o dowody na zwiazek z propozycjami zmian - kto tak powiedział ze srodowiska Nawrockiego..
  • Odpowiedz
haha Teraz twierdzisz, że Nawrocki kilka dni temu złożył propozycję wydłużenia oczekiwania na obywatelstwo, bo jest jasnowidzem i przewidział, że go ten gośc będzie obrażał XD

Bo dowodu na to ,ze wyłudził obywatelstwo też nie przedstawiasz.

@szurszur: nie, to po prostu twoja nadinterpretacja, a ten dosłownie debil tylko pokazuje to, że Nawrocki ma niestety rację.

Gościu ja pytam o poważne dowody, a nie Twoje wymysły. Żadnego nie podałeś. Ja pytam o dowody na
  • Odpowiedz