Aktywne Wpisy

wojtek-polki +680
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
Bill_Kilgore +288
źródło: 1000059447
Pobierz

Z tego co czytałem na forach obcokrajowców to sprawienie, że łatwiej bedzie o paszport w bogatych krajach zachodnich niż w znajdujacej się w gorszym położeniu demograficznym Polski będzie wypychało najbardziej wykształconych imigrantów z Polski.
Może to tyczyć mocniej imigracji białoruskiej, ktora ze wzgledu na strukturę protestów (przeciw Łukasznce byli głownie młodzi z miast) ma nadreprezentację lepiej wykształconych imigrantów niż inne grupy narodowosciowe z przewagą ludzi do pracy fizycznej i usługach. Tacy ludzie mają łątwiejsze sciezki do emigracji do bogatych państw.
Na białoruskich stornach od jakiegoś czas pojawiaja sie teksty i wywiady w ktorych są opinie ,że Polska staje sie coraz mniej przyjaznym krajem i trzeba jechac dalej. Opisują coraz częstsze ataki na Białorusinów oraz utrudnienia administracyjne.
Oczywiscie prawaki powiedza '' niech jadą'', ale wiadomo, że biznes sprowadzi w pustkę ludzi takze z krajów bardziej odmiennych kulturowo.
#bialorus #polityka #imigranci #nawrocki #ukraina
źródło: Zrzut ekranu 2025-08-27 132033
Pobierz@Kaczypawlak: A ty już podziękowałeś? Tak samo cię to dotyczy, jak nas wszystkich?
@dziedzicpruski: Ja z wami muszę żyć w jednym kraju, a jak się sami zachowujecie to inny temat¯\(ツ)/¯ Zapraszał was może ktoś tutaj? Ja nie zapraszałem. Robicie nam problemy i jeszcze pretensje widzę macie xD
Każesz komuś dziękować Ukraińcom za wyłudzenie polskich paszportów, jakby ciebie nie dotyczyły negatywne konsekwencje tego procederu?
Z Rosji piszesz?
@Kaczypawlak: Jaki to ma zwiazek z propozycjami Nawrockiego? podaj dowody.
@szurszur: mamy za dużo cwaniaczków ze wschodu wyłudzających polskie dokumenty i mamy tego cwaniaka, miał walczyć za Ukrainę a tego nie robi, siedzi w Polsce i widać co robi¯\(ツ)/¯
@szurszur: napisz to poprawnie po polsku
@szurszur: mamy problem z tym, że za dużo cudzoziemców wyłudza nasze dokumenty w tym obywatelstwa, mamy już jednego z głównej z wykopu, chcesz, aby było u nas jak w Wielkiej Brytanii? https://wykop.pl/link/7778431/ukrainski-dziennikarz-zwolniony-za-obraze-prezydenta-rp daję namiar na typa. Jak to dla ciebie unik to nie mam pytań¯\(ツ)/¯
Ukraiński dziennikarz zwolniony za obrazę prezydenta RP!
Bo dowodu na to ,ze wyłudził obywatelstwo też nie przedstawiasz.
Gościu ja pytam o poważne dowody, a nie Twoje wymysły. Żadnego nie podałeś. Ja pytam o dowody na zwiazek z propozycjami zmian - kto tak powiedział ze srodowiska Nawrockiego..
@szurszur: nie, to po prostu twoja nadinterpretacja, a ten dosłownie debil tylko pokazuje to, że Nawrocki ma niestety rację.
@szurszur: skoro wiesz lepiej to nie ma sensu się nad tym rozwadniać¯\(ツ)/¯
@szurszur: oczywiście, ja wszystko zmyślam (Sarkazm) https://www.facebook.com/dyastrub/posts/pfbid02oNvGJDpyR9Xip9sj93pLRT5SypRke8HWQX2V7dn166hkcoxdFahoAn8p6PPAkVv8l
@szurszur: on może je dostać ¯\(ツ)/¯
Pluł na policyjny mundur, uszkodził radiowóz. Jest decyzja w sprawie Ukraińca