Wpis z mikrobloga

10100f i 3060ti
furmark test gpu: 78stopni
furmark2 test gpu 77/78stopni

upgrade na 11400f + wymiana pasty w GPU, pasta była troche zeschnięta ale tylko na krawędziach/brzegach
oba furmarki wskazują max temperature 65stopni

pytanie brzmi czy to aby w pełni pomogła wymiana pasty czy procek coś daje od siebie stąd te temperatury bo nie obciąża w pełni GPU? xd
nie chce mi się zmieniać jeszcze raz na 10100f xD
#pcmasterrace #skladamkomputer #pytaniedoeksperta #intel #kartagraficzna
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adom007: Po co te rozkminy kolego. Masz fajne temperatury, korzystaj z kompa ze świadomością, że jest odświeżony i ciesz się graniem. Jak zacznie wyć bo zacznie się grzać do 90 stopni to bym się zaczął przejmować
  • Odpowiedz
@Adom007: Normalne temperatury. Do 80°C jest git bez OC. Czy to na karcie czy procesorze. W niektórych przypadkach można więcej, można mniej. Póki nie spada Ci taktowanie, to nie masz się co martwić.

Nie napisałeś nic o tym jakie masz chłodzenie, jaką obudowę, ani jaką pastę, więc nie da się stwierdzić czy warto coś zmieniać czy nie.

No i przede wszystkim, nie napisałeś o tym, w jakiej sytuacji
  • Odpowiedz
  • 0
@Drom: ale napisałem że robiłem test GPU na furmarku i post dotyczy tylko karty graficznej, wymieniłem paste i pytam czy spadek temperatury o prawie 15stopni jest normalne, przy okazji pytam czy procesor ma wpływ na test w GPU w furmarku
  • Odpowiedz