Wpis z mikrobloga

@becvvv: na poczatek wrzuc papiery do AI albo klarownie opisz sytuacje, w spadkach w kólko kreca sie te same problemy dotyczące zachowku, podatków, długów zmarłego, podwazania testamentu itd
  • Odpowiedz
@hu-nows:
Nie no stary, spadki nie są takie hop siup. AI bardzo dużo wymyśla, a diabeł tkwi w szczegôłach. 300-400 zł za poradę prawnika, aby mieć pewność to nie wydatek. Zwłaszcza jak gruby hajs wchodzi w grę.
  • Odpowiedz
@VaizardOmbre: nawet nie wiesz jaki op ma problem a od razu sugerujesz prawnika, moze chce wiedziec czy nalezy mu sie zachowek? AI sobie z takim zadaniem poradzi, zapewniam.. skoro czlowiek, zapewne po egzaminie maturalnym nie umie znalezc i przeczytac kilku ustępów

Ludzie czasem sa tak nieporadni zyciowo, ze ręce opadają, do wszystkiego od razu potrzebują specjalisty, choc potrzebna wiedzę noszą w kieszeni
  • Odpowiedz
@Matti92: oczywiscie Mati, tak bedzie, op zagarnie nienalezny majatek zmarlego a potem bedzie poswiecal czas, zdrowie i pienoadze żeby to oddać. Albo odzyskać, bo wredne AI mu blednie napisze, ze g---o mu przysluguje. Jaki prompt taka odpowiedz. Żalosny jest ten skowyt srodowiska ktore w wiekszosci już powinno szykowac sie do przekwalifikowania. Ps riposty warto konczyc frazami po łacinie, wyglada to profesjonalniej. Qui quaerit, reperit ; )
  • Odpowiedz
@hu-nows gdzie niby ten skowyt? Przeciez każdy sam podejmuje swoje wybory i później ponosi ich konsekwencje. Naprawdę ludzie, którzy idą do sądu z instrukcjami czy pismami od AI nie są targetem klienta dla kogokolwiek. PS zastosowałem się do nowomowy z kropo IT i też wplotlem coś z angielskiego, bo na łacinie wagarowałem, ale chyba też będzie git.
  • Odpowiedz
@Matti92: nie tlumacz sie, widze ze nie zrozumiales przeslania. Statystyczna procedura spadkowa jest prosta jak yebanie, nie potrzeba zadnych prawnikow, nie ma "konsekwencji", poswiecania czasu, zdrowia i pieniedzy. Podstawowe poradniki dostepne na wyciagfniecie reki prostym jezykiem tlumaczą zasady dla znakomitej większości sytuacji (dane z Instytutu Danych z D--y). Bez kosztów, bez konsekwencji dla stron. Konsekwencje utraty zyskow poczuje jedynie "branża", jestem przekonany. Nie wiem dlaczego ci ludzie sa przekonani, ze
  • Odpowiedz