Wpis z mikrobloga

@Erimar: Amazon ma magazyny w Poznaniu, Wrocławiu, Pabianicach, Katowicach, Szczecinie, Sosnowcu, Mysłowicach, więc pokrywają całkiem spory obszar. Zakładam, że mieszkasz w którymś z tych miast lub w jego pobliżu i paczka z magazynu Amazona do sortowni Inpostu to kwestia "podania przez okno", przez co czas realizacji dostawy jest ekstremalnie krótki. W USA i w 135 innych krajach też mają "same day delivery", więc powoli Amazon pewnie zaczyna to wdrażać też
  • Odpowiedz
  • 1
@jakis_login: Mieszkam w Krakowie ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Po tym, co wyświetlają na stronie potrafię już ocenić czy będzie szło z magazynu z Hiszpani, Portugalii czy Francji w stosunki do Niemiec czy Polski, ale szczerze to chyba jakiś mój rekord, dlatego wrzuciłem :P
  • Odpowiedz
  • 0
@jakis_login to że mieszka się obok magazynu to nie znaczy że z niego wysyłają. Ja mam 10 km od magazynu pod Wrocławiem. W życiu z niego nic nie dostałem, wszystko z Niemiec idzie. Podejrzewam że są jakieś adresy zablokowane. Może zabezpieczenie żeby miejscowi pracownicy nie kombinowali.
  • Odpowiedz
@Ramone: jak jeszcze w Łodzi mieszkałem, to do Łodzi wszystkie (a przynajmniej większość - sporo wtedy zamawiałem, to chyba tylko ze dwie paczki przyszły z innego magazynu) paczki szły z Pabianic. Nie wiem jak jest teraz, ale wtedy (jakieś 3-4 lata temu) to była z reguły dostawa next day.
  • Odpowiedz
  • 0
@jakis_login ostatnio byłem turystycznie w województwie śląskim, zamówiłem paczkę na inny adres i przyszło z Sosnowca. A u siebie mimo zamieszania 10 km od magazynu na około 100 przesyłek nigdy nic z niego nie dostałem. No chyba że magazyny o symbolu WRO1,2,3 nie wysyła paczek xD
  • Odpowiedz
  • 0
@jakis_login też nigdy tej logiki nie pojmę. Ale zawsze mnie to ciekawiło. Z 90% przesyłek przychodzi z jakiegoś magazynu podpisanego jako Graben w Bawarii ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz