Wpis z mikrobloga

Kiedyś dziewczynki z mojego osiedla ( 7-12 lat) zorganizowały oddolną inicjatywę że będą sprzedawać lemoniadę czy jakieś tam wypieki i za uzyskaną kwotę kupią karmę do schroniska. Tam z sąsiadami specjalnie zrobiliśmy zakupy, dzieciom wyszło chyba z 1200 zł. I kupiły za to chyba k---a tylko 50kg karmy bo schronisko przyjmowało jakąś full turbo BIO premium karmę xd nie dziwne że te budy co chwila wołają o pieniądze jak polak robak gorzej jada.
#psiarze
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Andrzej_Tate ludzie mogą wpier alać najtańsze pasztety, a pół miliona dzieci w Polsce może nie mieć w ogóle co jeść (dane 2024), ale piesek musi otrzymywać karmę tylko najwyższej jakości 100% mięsa z hodowli ekologicznych bo będzie miał rzadką kupkę czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz
@Andrzej_Tate: rel też byłem tam bo chciałem z koleżanką wyprowadzić kundla i mimo ze wzięliśmy premium karmę bo innej nie biorą to ani nie podziękowali ani nie mogliśmy żadnego wyprowadzić xD
  • Odpowiedz
@Andrzej_Tate: Koszt Pedigree Adult z drobiem i warzywami: 7 zł/kg: 85 zł za 12 kg (zooart), mięso ?? drugi składnik, w tym 4% kurczaka xDD
Koszt Brit Premium by nature 11 zł/kg 164 zł za 15 kg (strona Brita), pierwszy składnik kurczak 48%

Wiem, że brit to żadna marka premium, ale jest akceptowalna. Pewnie i są tańsze średnie marki - taką znam to podaję.

Za 1200 zł kupisz 109 kg
  • Odpowiedz