Wpis z mikrobloga

Kiedyś w technikum zaprzyjaźniłam się z moim byłym przyjacielem, poprzez rasizm.

W 1 klasie, jak jeszcze nikt nikogo nie kojarzył przypadkiem usiedliśmy chyba w 3 salach komputerowych obok siebie.
Mieliśmy czarnego kolegę i raz, w jakieś 1-sze dni szkolne, pod nosem powiedziałam jakiś żart o czarnych, jak mówił.
Kolega siedzący obok to podłapał i zaczęliśmy się wymieniać żartami.
Świetnymi funflami byliśmy. Potem doszła do naszej klasy koleżanka, która stała się moją ówczesną przyjaciółką. Byłam wtedy ich swatką. (Dalej są ze sobą słodziaki)
Pamiętam, że dzbany standardowo zakładały że ktoś może być zakochany. Pytali się go czy mu się podobam xd
Bo nie można kogoś lubić po prostu za charakter (i zainteresowania w rasizmie khehe)

Niestety drogi się rozeszły. Jak ostatni raz się z nim widziałam to weszliśmy w dyskusje i się księżniczka obraziła bo przegrała wojnę na argumenty. Szkoda, bo miałam masę pozytywnych wspomnień z nim. Tak jak ja jest #intp
Ale przyjaźnię się jako tako dalej z jego dziewczyną xD ale gorszy kontakt, wiadomo.

#wspomnienia #nostalgia #przyjazn
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wrrronika Kiedyś jeszcze w gimbazie był taki Michał co zawsze był przygotowany na lekcje, zawsze miał zadania domowe, dobrze się uczył itp. Pewnego dnia pojechałem na rower i koło Biedronki jak chciałem przejechać na drugą stronę ulicy(jechałem po ścieżce rowerowej przy chodniku) patrzę na prawo- nic nie jedzie, na lewo też no to jadę, a że światło miałem zielone to niczego się nie bałem i później jeszcze przez park jechałem i
  • Odpowiedz
@Wrrronika

I to że określasz się jakimiś literkami czyni Cię kimś wyjątkowym? Nic mnie tak nie irytuje jak ktoś kto przeczyta że dany typ ma mały % populacji, zrobi test i się tym szczyci. Tak samo jak sapioseksializmem czy demiseksualizmem gdzie nagle co druga kobieta to ma xD
  • Odpowiedz