Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Polacy są niechciani za granicą?
O co chodzi z tym że za granicą nie lubią Polaków? co czytam o #emigracja do Niemiec, Holandii, Norwegii czy gdziekolwiek to wykopki mówią że nie lubią Polaków. Pierwszy raz się spotkałem z tym na wykopie. Skąd ten stereotyp? Czy to jakieś osobiste doświadczenia ludzi jeżdżących typowo na magazyn z patolą? Dlaczego by nie mieli lubić Polaków?

#polska #polak #zagranica #praca #przegryw #niemcy #francja #holandia #norwegia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kradną, chlają, nie respektują prawa, p-----------ą się w robocie, bo się boją utraty pracy - to tak w skrócie. Polacy za granicą to najgorszy sort, do tego antyunijni a dzięki Unii są za granicą. Brainfuck totalny.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: powiem na podstawie swojego doświadczenia. Mieszkam w NL od 2,5 roku, spotkałam Holendrów, którzy nie mieli uprzedzeń (a przynajmniej ich nie okazywali, chociaż co do niektórych, z którymi gadałam trochę więcej mam prawie pewność, że szczerze darzyli mnie sympatią i nie oceniali mnie negatywnie ze względu na kraj pochodzenia), ale też spotkałam takich z góry nastawionych mniej lub bardziej niechętnie (w tym jednego typa, który otwarcie rzucał tekstami, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wyjedź sam na chociażby tydzień i zobacz jaki element tam żyje. Też trochę się zmienia, ludzie dorastają, niektóre kierunki przestają być popularne itd.
Kiedyś patologia jeździła głównie do Niemiec, UK, Holandii, teraz właśnie więcej wybiera się do Skandynawii. I tak, nie lubią tam Polaków.
Dlaczego? Polak dla nich jest jednak postrzegany jako członek europejskiej kultury, problem w tym, że pije, pali, liczą się dla niego tylko pieniądze, rzadko się
  • Odpowiedz