Wpis z mikrobloga

Putin nie może zdobyć Donbasu od 12 lat mimo że zmielił setki tysięcy swoich brudasów, a kolejne dziesiątki tysięcy oddalo w ofierze swoje kończyny.

Teraz Trump zamiast docisnąć obleśnego bandziora 500% cłami na Indie i Chiny, stał się jego rzecznikiem, klakierem i osobistym negocjatorem.

#ukraina #trump #russiahateclub #polityka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Teraz Trump zamiast docisnąć obleśnego bandziora 500% cłami na Indie i Chiny

@mike-johnston: Indie dostały cłami tak samo część towarów z Chin (już wcześniej), ale nadmierne cła są przeciw interesom USA.
Spakuj się i jedź na Ukrainę walczyć, pomożesz odbić Krym i będzie ok. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@musztym: co indie przestają zamawiać? też możesz sobie sprawdzić w google jaka była reakcja indii na cła trumpa

pisząc że mają w dupie, miałem na myśli to, że niespecjalnie ich obchodzi czy cła będą na poziomie 50% czy 500% tak jak by to chciał OP
  • Odpowiedz
Putin nie może zdobyć Donbasu od 12 lat

@mike-johnston:
Po co wliczasz okres 8 lat gdy było zawieszenie broni? Przecież takie liczenie jest bez sensu. Jakby wojna koreańska przypadkiem uległa rozmrożeniu to też będziesz pisać że Kimowie od ponad 70 lat nie są w stanie zdobyć Południa? xD
  • Odpowiedz
@mike-johnston: słyszałeś o strategii sekwencjonowania Wessa Mitchela?
Tam jest wprost napisane że USA potrzebują sojuszników do pokonania Chin, w tym rosji którą trzeba osłabić i przymusić na tyle żeby się dołączyła.
Ja nie mam złudzeń amerykanie potraktują nas jak Ukrainę, pytanie czy będziemy mieć wojsko takie jak oni i powiedzieć, "a my sobie jeszcze możemy powalczyć i na żaden deal się nie zgadzamy"
  • Odpowiedz
@fledgeling: no ale my się ze sobą zgadzamy. idea nakładania ceł albo sankcji wtórnych była taka, żeby wymusić posłuszeństwo. Narendra Modi nie odbył rytualnej podróży do waszyngtonu, zamiast tego zagroził że będzie współpracować z chinami
  • Odpowiedz