Aktywne Wpisy
jacek7921 +3
Słuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

Uzytkownik_awaryjny +152

źródło: czy_oszustwo
Pobierz@MazurskiSmak: ale serio chcesz testować? bo nie wiem już jak poprowadzić dalej rozmowę
to nikt znajomy, tylko osoba, która mi ostatnio pomogła coś odebrać
Jak masz 60 lat, to może to być zrozumiałe, jak mniej to wstyd być użytkownikiem internetu i tak się nabierać
@solejukowski: no racja, jeśli oszust, to naciągnie połowę jej znajomych i już ma niezłą sumkę
@MazurskiSmak: tzn. to Ty musisz podać kod, a ja jej wyślę i wtedy sprawdzisz odbiorcę
sam mogę to samo zrobić
jak nie potwierdzę, to nie pójdzie płatność, przynajmniej zawsze tak było
@Chekatomba: właśnie sobie przypomniałem, że mam jej numer
ale jest jeszcze trzecia opcja, że to ona chce mnie oszukać
@Shagal: ale jak wyślę i nie potwierdzę, to będzie chyba ok, a będziemy wiedzieć, do kogo ma trafić płatność
Tylko tamte osoby znam i zawsze wiem, na co, gdzie i jaka kwota.
Tutaj jest osoba nieznajoma, która mi w czymś pomogła i oszust mógł wcześniej przeglądać konwersacje.
Ale i tak rzadko ich łapią, bo trzeba udowodnić, że faktycznie to była próba oszustwa, a monitoring po pewnym czasie kasowany.
Nie spodziewałem się, że potrwa to tylko kilka minut i oszust się zmyje.
To są braki w edukacji, że ludzie nadal dają się nabierać na fałszywe strony logowania, a FB też niewiele z tym robi. Może łatwo
Załóżmy, że podaję mu BLIK i widzę adres bankomatu. Co z tym dalej zrobić? Zanim dodzwonię się na 112, to ucieknie.