Wpis z mikrobloga

✨️ Kiszak i kontrowersje w gamedevie
#kiszak
Tak randomowo przypomniałem sobie jak kiedyś na strimie u drakuli przewijał się temat ponownego wykorzystywania assetów przy produkcji gier, gdy zmienia się silnik/technologia, no i kiszak upierał się, że jest to oczywiste w gamedevie. Na czacie pojawił się gość, który miał nieco inne zdanie i nawet przytaczał przykłady, że nie jest to regułą. Naturalnie zaczął się spektakl, tj. "patrzcie widzowie, kolejny maciuś się trafił...". Oczywiście rumun nawet nie starał się zrozumieć sedna wypowiedzi gościa z czatu, ale najlepsze było na koniec, bo już na odczepnego rzucił hasło, "dobra, czat a może ja nie mam racji, hehe, o właśnie przyszedł *jakiśnick*, on robi w gamedevie z tego co kojarzę, to niech powie jak to jest". Ten jego sub na czacie odpowiedział, chyba nie chcąc mu podpaść, na początku, że owszem czasem wykorzystuje się assety z poprzedniej gry, ewentualnie dostosowuje i modyfikuje, a w dalszej części wypowiedzi napisał, że jednak przy ewolucji silnika graficznego, zazwyczaj robili modele itp. od nowa bo było po prostu łatwiej i że jest to powszechna praktyka. No i co zrobił nasz legolud? Przeczytał na głos tylko pierwszą część wypowiedzi swojego suba, nawet nie doczytał reszty i rzuca "no i dzięki *jakiśnick* za potwierdzenie, tak właśnie myślałem że mam rację, essa widzowie, tamten maciuś elegancko wyjaśniony, chyba nie trzeba nic więcej dodawać" xDDDDDDDDD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@greedy_critic: wątpię by na tagu w którym śmiejesz się z Kiszak ktoś zakazywał go krytykować XD.

Tak samo może oznaczać że to jakiś jeden z popularniejszych wykopków/twórców którzy chcieli się podzielić historią przy okazji nie będąc kojarzonym . Albo reklama projektu, nigdy nie wiadomo
  • Odpowiedz