Wpis z mikrobloga

@rastafari85: Po prostu zadzwoń do szkoły i zapisz się na kurs, po co przekładasz?
Nie licz na to, że kogokolwiek namówisz - na kursie poznasz niesamowitych ludzi i będziesz razem z nimi mieć mega fun. Bez problemu w społeczności znajdziesz też ludzi do wspólnego latania.
Ja już dawno przestałem pozwalać moim bliskim hamować mojego rozwoju, czas na Ciebie :)

Mój pierwszy lot na kursie w zeszłym roku, to uczucie jest
karlo10 - @rastafari85: Po prostu zadzwoń do szkoły i zapisz się na kurs, po co przek...
  • Odpowiedz
  • 1
@czwartafaza: są różne podejścia. Ja jeszcze nie miałam ciśnienia aż takiego, ale znam ludzi, którzy zlatywali na siku (profesjonaliści potrafią np w top landing, czyli zlatywanie na szczyt, aby potem ponownie wystartowac), niektórzy mają też jakieś odprowadzanie moczu, ale nie zagłębiałam się w to za bardzo xd
  • Odpowiedz
  • 1
@rastafari85: idź sam! Ja poszłam sama i nigdy nie żałowałam. Pierwsze oderwanie nóg od ziemi- niezapomniane uczucie. A już się nie da o tym zapomnieć. Widoki wszystko nagradzają. No ale od kursu do latania długa droga, kurs to dopiero liźnięcie tematu.
  • Odpowiedz
  • 1
@pawel_je: zaczynałam w Międzybrodziu kursy, a potem wyjazdowo na Słowenię i do Włoch parokrotnie. Wczoraj pierwszy pomyślny w pełni samodzielny lot w okolicy Mszany Dolnej. A samodzielny, bo wcześniej na radiu miałam instruktora, który podpowiadał. Teraz sama wszystko ogarniałam bez żadnej podpowiedzi. Za spadochron dziękuję, jak coś się odwali w powietrzu to i tak będę zmuszona użyć. Wolę noszenia do góry niż szybkie opadanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@karlo10: widzę, że dobrą szkole na pierwszy kurs obrałeś :) na termę polecam mocno Tomka Krzysztofa z okolic, bo Tamara nie lubi uczyć termy nowicjuszy
  • Odpowiedz
@karlo10: Na przyszły sezon na 90% ( ͡° ͜ʖ ͡°) się zapiszę na kurs, tylko już wiek trochę mam podeszły xd, tam to raczej są same młodziki ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@jafik Ta szkoła to ALTI? Chyba od córki Dudka? Jak oceniasz, ponownie poszła byś tam czy raczej inne miejsce?
  • Odpowiedz