Wpis z mikrobloga

Przesłuchałem właśnie audiobooka o randkowym reality show i chciałbym go tagowiczom polecić.

Bohaterka to introwertyczna naukowczyni po trzydziestce, bez sukcesów zawodowych, będąca w związku z młodszym aktorem, również bez sukcesów, ale za to jaki on jest piękny! ( ͡º ͜ʖ͡º) Dostaje on propozycję udziału w reality show dla par, która jego zdaniem jest gwarancją zdobycia sławy i rozkwitu jego kariery.

Nie jest to literackie arcydzieło, ale autorka ma lekki styl, wykreowane postacie są w miarę interesujące, na początku jest to obyczaj, który później zmienia się w thriller, więc są też emocje, nie tylko sercowe.

Przesłuchałem to w Storytel, ale z tego co zauważyłem przy szukaniu okładki, audiobook jest też w innych apkach no i jest także wydanie papierowe dla tradycjonalistów. Literatura w sam raz na wakacje i czas pomiędzy sezonami programu.

#hotelparadise
BigShow - Przesłuchałem właśnie audiobooka o randkowym reality show i chciałbym go ta...

źródło: 17524920409166905-jpg-gallery.big-iext190617615

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ruth Ware pisze genialnie, nawet jeśli fabuła jest nieco naciągana to zawsze potrafi mnie na tyle wciągnąć swoją narracją, że o tym zapominam
  • Odpowiedz
  • 0
@amethis: Tej autorki przesłuchałem jeszcze "Pod kluczem" i także mi się podobało, ale oceny innych jej powieści jakoś mnie nie zachęcają. W "Parze idealnej" jakoś nie zauważyłem dużych "naciągnięć", fabuła jest spójna, a w rzeczywistości działy się nie mniej nieprawdopodobne historie.
  • Odpowiedz
@BigShow: Dobrze się czyta, ale nie jest to jej najlepsza powieść. Polecam "Jeden po drugim" i "Kobietę z kabiny 10", którą ktoś w "Parze idealnej" czyta. Ma być niebawem adaptacja filmowa.
  • Odpowiedz
@BigShow dobra, przeczytałam to od razu jak napisałeś, ale zapomniałam tym się pochwalić hahaha. Powiem ci, że finał książki mnie zirytował, ale całość takie mocne 3/5 🥸
  • Odpowiedz
  • 1
@amanda12: Mnie irytowała już trochę wcześniej.

Co do końcówki, to się zgadzam, że

Ja oceniłem na 6/10. Co jakiś czas obiecuję sobie, że przeniosę się na goodreads i tak mi schodzi już od lat ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz