Wpis z mikrobloga

Dzien dobry, jak to jest możliwe że sprzedawca wysyła towar po anulowaniu zamówienia gdy jeszcze etykieta nie jest wygenerowana? Zakupiłem towar za 250zl i anulowalem po kilkunastu sekundach bo się pomyliłem i dziś mi kurier podjechał z paczką gdy mnie nie było w domu. Oczywiście sprzedawca rzada zwrotu towaru lub środków - zrozumiałe. Ale do dziś mi zwrot srodkow nie prsyszedl, czy został wstrzymany przez sprzedawcę czy nie ma takiej opcji?
#allegro
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oczywiście sprzedawca rzada zwrotu towaru lub środków - zrozumiałe

@foksik: nic tu nie jest zrozumiałe i zgodne z prawem. Realizacja takiego zamówienia po Twoim odstąpieniu od umowy, bo żadne anulowanie w prawie nie istnieje, jest na ryzyko i koszt sprzedawcy. Na Tobie nie ciążą żadne obowiązki, ani ryzyko z tym związane, np. jak kurier zje tą paczkę. Twoje jedynie uprawnienie to otrzymanie zwrotu środków w ciągu 14 dni kalendarzowych licząc
  • Odpowiedz
  • 0
@mkorsov: jeżeli do dzisiaj nie otrzymam środków to otworzę bo wygląda to tak jakby zakup został anulowany a w rzeczywistości zamówienie zostało normalnie przyjęte do realizacji. Na paragonie widnieje data 15:23 a zakup zrobiłem o 12 i tez o tej anulowalem.
  • Odpowiedz