Wpis z mikrobloga

@greedy_critic: Zależy co masz na myśli mówiąc "bez odkrycia wszystkich sekretów danego produktu". Ja na przykład nie wyobrażam sobie recenzji w której jest opowiadany aspekt fabuły przy jednoczesnym przejściu jej tylko do pewnego momentu i tłumaczeniu że "finał" nie wpływa aż tak bardzo. Skąd niby masz wiedzieć kiedy zaczyna się finał fabuły i jak się on zakończy XDD.

Dla mnie nie trzeba platynować gierki by ją recenzować ale jak już
  • Odpowiedz
@JAscek: tym bardziej że wiele gierek chowa jakąś jedną-dwie mechaniki na sam finał, np. metroidvanie, czyli taki Dikus nie pozna WSZYSTKICH mechanik, jeśli porzuci grę w połowie.

Ale to jest dadgamer, skupiony na popularnych giereczkach wychodzących na PS4/5, więc o kim my tu mówimy...
  • Odpowiedz
Gdyby ktoś przeszedł Dark Souls 1 tylko do Anor Londo i recenzował mówiąc że cała gra posiada genialnie wykonane lokacje to bym go wyśmiał

@JAscek: Ale przeciez s0lsiarze tak mowia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vezz żaden soulsiarz tak nie mowi. Każdy ci powie ze po Anor Londo jest zjazd. Areczkiem zapachniało, brak wiedzy. Śmiejcie sie z hipokryzji Kiszaka, ludologów itd, ale zachowujcie sie rzeczowo. Nawet menelobijca który kocha soulsy mowi, ze po Anor Londo z lokacjami jest chujnia i czuć ze gra została dokanczana w pośpiechu. Nie stawajcie sie podobnymi do ludologów ale w drugą stronę.
  • Odpowiedz
@Pan_Monciwoda: No jak to nie? Przez cala swoja internetowa egzystencje widzialem mnostwo komentarzy ktore rozpuszczaly sie nad level designem w dark souls 1 i w najlepszym wypadku tylko lekko wspominali o tym co sie dzieje potem. I mnie zle zrozumiales bo przez "s0lsiarze" nie mam na mysli kazdego fana soulsow, tylko takich z prawdziwym gwozdziem w glowie i o takich mi chodzilo.
  • Odpowiedz
@Vezz a ok, juz kumam. Ja też sie za soulsiarza uważam i często namawiałem ludzi do zagrania, ale zawsze mowilem co może sie nie podobać ( choćby ta c-----a końcówka w DS1 ). Tak jak ty piszesz to określenie s0lsiarze, dla mnie to poprostu zwykle fanboje które więcej szkodzą tym grom, a ich ogląd jest przysłonięty jakąś " soulsową cipą ". Najgorzej jak jeszcze opisują komuś jaka ta gra nie jest
  • Odpowiedz