Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie się wydaje, że premiera Nintendo Switcha 2 wyszła słabiutko?
Już ponad miesiąc od tego czasu, a są dosłownie 2 gry dostępne - Mario Kart World i Donkey Kong Bananza xd

Nie wiem czy to zawsze tak było z premierami konsol, że na początku nie było w co grać?

Ja na razie nawet nie łapię żadnego FOMO że muszę kupić NS2 tylko sobie spokojnie ogrywam gierki na Switchu 1.

#nintendoswitch #nintendo #konsole #gry
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz nie pamiętam zbyt wielu konsol, ale ta generacja to jest tragedia jakaś.
Na NS1 na premierę było całkiem sporo większych, naprawdę dobrych tytułów, a tutaj chyba postanowili dopasować się poziomem do Xboxa i PSa xD
  • Odpowiedz
Już ponad miesiąc od tego czasu, a są dosłownie 2 gry dostępne - Mario Kart World i Donkey Kong Bananza xd

@trevoz: przecież na premiere S1 to była jedynie zelda z nowości do ogarnia, typowy start konsolowy mamy aktualnie.

Dwa wybitne exclusiby to i tak naprawde niezły wynik, zobacz sobie co było do ogrania na premiere PS5 albo XSX
  • Odpowiedz

@trevoz: Tak Ci się wydaje, sprzedaje się lepiej niż switch 1, np. w Japonii to 3 razy lepiej. :)
  • Odpowiedz
@StonkaM: Switch 1 na premierę miał tylko Zeldę i kilka indyków. Mario Kart 8 DX wyszedł jakoś miesiąc po konsoli, a Mario pół roku. U Nintendo zawsze tak było, że na start konsoli nie było w co grać przez pół roku ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@trevoz: @StonkaM @vorio na premierę Switch 1 był dramat, kupiłem konsolę w marcu 2017 i do tego Zeldę: BOTW. Jakieś pojedyncze indyki były w eshopie jak Snipperclips, Shovel Knight, nic ciekawszego. Potem największą premierą było Mario Kart 8: Deluxe, które kupiłem na majówkę, olałem ARMS czy Splatoon 2. Mario + Rabbids kupiłem, ale mi nie podeszło, poszło szybko na sprzedaż. Dopiero w październiku wyszedł Super Mario Odyssey i
  • Odpowiedz
@mirindo cholerą, to wychodzi na to, że kupiłem swojego Switcha dużo później niż myślałem - pamiętam, że grałem w Zeldę, później w Oddysey i nie musiałem na tego Mariana w ogóle czekać. A wydawało mi się, że kupiłem z miesiąc po premierze xD
  • Odpowiedz

@trevoz: wygląda, że tak bo sprzedaje się bardzo dobrze.

Ja na razie nawet nie łapię żadnego FOMO że muszę kupić NS2 tylko sobie spokojnie ogrywam gierki na Switchu 1.

@trevoz: też to robię tylko na NS2 w 60 klatkach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
wygląda, że tak bo sprzedaje się bardzo dobrze.

@OlFunkyBastard: sprzedawała się dobrze na początku, bo było dużo preorderów. W ostatnich tygodniach sprzedaż mocno siadła.
  • Odpowiedz

@trevoz: tak

Nie ale co ty chcesz dostać miesiąc po premierze? Porównaj sobie takiego switcha 1 po 2 miesiącach co np. z exów 1‑2‑Switch, Snipperclips, Super Bomberman i Fast RMX. Bo Mario Kart 8 deluxe i Zelda BoW to były też na nintendo Wii
  • Odpowiedz