Aktywne Wpisy

23567435375 +153

OMGznowuTU +409
Wracam z dwóch banów, jednego po drugim.
Pierwszego bana dostałem za wstawienie obrazka z podcieraniem się ruską trójkolorową szmatą.
Drugiego bana dostałem za to, że gdy wróciłem, to opisałem powód dostania pierwszego bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak tam, rusofile z
Pierwszego bana dostałem za wstawienie obrazka z podcieraniem się ruską trójkolorową szmatą.
Drugiego bana dostałem za to, że gdy wróciłem, to opisałem powód dostania pierwszego bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak tam, rusofile z
![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

#wojna #ukraina
A my daliśmy ukrincom czolgi jak i pretensje o Wołyń. Więc uznaliś ze lepiej robić biznes z Niemcami.
Skąd to założenie, że nas nie lubią?
@Brazylijczyk1: Masz stare dane. Tylko w tegorocznym budzecie Niemcy przeznaczaj 8 miliardów na pomoc dla UA.
A za b--ń jaka dostarczyła Polska na UA to tez w sporym stopniu zapłacili Niemcy, inna sprawa, ze Orban to zablokował.
Nawet w UA już odeszli od narracji o hełmach od Niemiec i mówią, zę ich pomoc jest obecnie najwieksza w UE. Nawet kilka
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,30744511,spada-sympatia-ukraincow-do-polski-wyzsze-oceny-uzyskaly-niemcy.amp
Co innego politycy, wiadomo.
@Brazylijczyk1 Tak, ja przydzbaniłem z tym skrótem myślowym.
A dlaczego jestesmy gorzej oceniani niż Niemcy?
Mamy trudną wspólną historię no i relacje teraźniejsze bardziej inbogenne. Np. typ we Lwowie mówił mi, ze jego matkę oszukali w januszeksie pod Wrocławiem. Takie drobne historię rzutują na całość. Przy czym nawet nie wiem, czy oszukał naprawdę, ale już niechęć na
@Brazylijczyk1 Toż piszę - nie mają zbyt dużych przebiegów na poziomie jednostek (w porównaniu do nas), wiec nie ma co i psuć tych relacji.
IMO także względy historyczne. Spopularyzowanie ukraińskiego nacjonalizmu w XIXw. było austriackim (czyli w zasadzie niemieckim) projektem wymierzonym nie tylko przeciwko ruchom moskalofili galicyjskich (postulujących wcielenie Galicji do Rosji), ale także mającym stanowić kontrę dla Polaków. Austro-Węgry upadły, niemniej Niemcy (nie tylko za Hitlera, już w czasach weimarskich) finansowały OUN. Pomijając Petlurę to lwia część ukraińskich działaczy narodowych była równie antypolska co antyrosyjska, więc to Niemcy byli dla nich naturalnym sojusznikiem.
#gownoprawda
Też