Aktywne Wpisy

bartlomiej_rakowski +361
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
NissanZ32 +130
#systemkaucyjny w #szwajcaria a raczej jego brak. Praktycznie każdy sklep który sprzedaje produkty w plastiku ma obowiązek je też przyjmować. W praktyce oznacza to, że każdy sklep poza jakimiś mikro żabkami ma pojemniki na butelki PET i pojemniki plastikowe np. po płynie do płukania prania. Nie ma żadnej kaucji, butelka może byc zgnieciona. Wystarczyłoby zrobić coś takiego, w połączeniu z tradycyjnymi kubłami na plastiki pod blokami. No ale
źródło: image
Pobierz

=》https://www.pap.pl/aktualnosci/sosnowiec-mezczyzna-ruszyl-na-policjantow-z-maczeta-wtedy-padly-strzaly
#imigranci #przestepczosc #policja #ankieta #sondaz
źródło: temp_file3675905702717109935
PobierzCzy Jakubiak sieje nienawiść na tle narodowościowym?
Policja nie potwierdziła w rozmowie z Interią pojawiających się w internecie doniesień, wedle których napastnik miał być obcokrajowcem. - Nie posiadamy takiej informacji - podkreśliła oficer prasowa z Komendy Miejskiej Policji w Sosnowcu.
Póki nie ma potwierdzenia to jest manipulacja przez domniemanie.
Juz tak bywało ze fama szła a bylo inaczej.
Tylko do części ludzi juz sprostowanie nie doszło.
Ciekawe czy będzie miał za to zarzuty XD
A prawackie przygłupy będą wszystko przypisywać inżynierom i mówić, że coraz częściej się słyszy o zbrodniach imigrantów. No tym częściej się słyszy, im więcej tych głupot wymyślacie. XD
czyli negujesz morderstwo kobiety w toruniu przez weznezuelczyka?
albo atak nożem przez kolumbijczyka?
Albo atak maczeta opisany wyzej?
Wszystkie 3 zdarzenia w ciagu 5/6 tygodni. Przypominij mi podobne zdarzenia z przed roku,dwóch.
@StdPtr:
- Marek Jakubiak, po tym jak dostał swoje pierwsze mieszkanie od państwa.
Mogę Ci przypomnieć kilka takich wydarzeń jak to teraz. Gdy winę za różnego rodzaju przestępstwa zrzucano na Ukraińców, czy na kogo tam akurat trzeba było szczuć. A jak się okazywało, że znowu rozpowszechniano bzdury to reakcja jak Twoja: "co z tego, że tym razem to nieprawda jak były takie przypadki?"