Wpis z mikrobloga

Dziś wybiło mi 18 lat na wykopie i jakoś 19 lat ogólnie. Więc niech przyjdzie czas na refleksje.
Powiem Wam że od 19 lat mówią że ten wykop schodzi na psy. A prawda jest taka że od początku gościło tu dużo polityki ale najwiękwszym tagiem był tag #ciakawostki kiedyś tam wrzucało się wszystko a i tak tagi źle działały. Teraz wydaje mi się że tej polityki jest jeszcze więcej do tego dużo gównianego kontentu. Same artykuł są gówniane niczym copyright lanie wody. Kiedyś też internet był inny. Kiedyś jeżeli nie można było czegoś w google znaleźć tzn że nie istniało - marzył mi się rok 2025 w którym będzie tylu internautów co teraz i owiele więcej treści. Ale internet sie skurczył sie skomercjalizował na maxa. Znowu nic nie można znalesc same oferty sprzedaży i inne promocje, do tego cenzura. Fora internetowe i blogi przeniosły się do facebooka. I w sumie miałobyć o wykopie ale trochę jest o wykopie ponieważ my tutaj swoją masą czyli siłą kliknięć tworzymu też ten internet #wykopefekt Wrzucając g---o kontent na wykop dajemy przyzwolenie na tworzenie bezsensownych artykułów.
#wykop
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Belzebub bo kiedyś internet był droższy i tylko przez komputer w związku z tym żeby coś napisać bo ludzie musieli się wysilić i poświęcić trochę czasu. A dzisiaj jest praktycznie za darmo i wszędzie instant i ludzie wypisują jakieś dyrdymały i robią awantury nie wiadomo o co
  • Odpowiedz