Wpis z mikrobloga

✨️ Jak pokonać stagnację w redukcji wagi?
Co zrobić jeżeli waga się zatrzymała? Jestem na redukcji i trzymam ten sam deficyt od kilku miesięcy. Waga regularnie schodziła i byłem zadowolony, ale od kilku tygodni stoi. Dodam że jestem już pod koniec redukcji, mam 11.5-12% bf, więc mało, ale chciałbym dobić do 10%. Domyślam się, że powoli dobijam już do naturalnych granic ciała, więc teraz będzie dużo ciężej redukować, ale pytanie czy musze jakieś zmiany wprowadzić czy czekać cierpliwie, bo aktualny zastój minie?

Jakieś porady?

#silownia #dieta #redukcja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kilka tygodni to już za dużo, aby coś nagle zaczęło lecieć w dół. Musisz zwiększyć aktywność albo dalej ciąć kalorie.
No i te granice 10% bf, to faktycznie już moment, w którym robi się naprawdę ciężko. Więc albo ciągniesz redukcję dalej, jeżeli musi być na już, albo zrób sobie chwilową przerwę, zwiększ kalorie i za 2 tygodnie leć dalej z docinką
  • Odpowiedz
Co zrobić jeżeli waga się zatrzymała? Jestem na redukcji i trzymam ten sam deficyt od kilku miesięcy.

@mirko_anonim: stosujesz ten sam deficyt czy taką samą ilość kalorii? brałeś pod uwagę że twoje zapotrzebowanie spada wraz z wagą?

cudów nie ma, jak waga stoi od tygodni to po prostu nie jesteś w deficycie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak chcesz jeszcze kilka tyg ciąć to tnij żarcie. Tłuszcz do 10%, a potem białko do 1.5g. Węgle zostaw jak najwyżej. Na tym etapie na pewno nie podnoś aktywności, bo to już nic nie da.
  • Odpowiedz