Aktywne Wpisy

Jak weźmiesz iPhone nigdy nie wrócisz na #android ta, bateria tak pięknie trzyma, że po tygodniu już myślę czy nie oddać i nie zamówić oneplusa 15, czuję się jakbym cofnął sie w rozwoju, bateria słaba, żadnych ficzerow, aparat też bez szału w porównaniu do honora magic 6 pro na plus tylko rozmiar bo to male pro, ale dwa razy dziennie telefonu ładować nie będę
#iphone #ios
#iphone #ios

kecyc +143
Zaraz egzamin na prawko C. Kurde stres jest, niby człowiek umie jeździć ale stres jak ta lala.

Odziedziczyłem po ojcu spory zbiór zegarków. W większości są to zegarki mechaniczne.
Jest jakaś instrukcja obsługi do takich zegarków? Jak je nakręcać i nie zepsuć. Czy wymagają one serwisu? Ile taki serwis kosztuje i jak do tego podejść, część pewnie bym chciał sobie zostawić, ale część może sprzedać, ale chyba przed sprzedaniem warto aby były na chodzie? Z tego co wiem, to kilka z nich ojciec użytkował intensywnie, a pozostałe leżały. Są nawet nówki w folii, nigdy nie noszone, a być może nigdy nie uruchomione.
Nie są to żadne drogie marki, pewnie do max 2-3tys zł sztuka. Bulova, Seiko, Casio, Citizen, Orient, Timex, Festina, Invicta, Vostok. Nie są stare, mogą mieć do 10 lat bo ojciec wyprzedawał stare i kupował nowe. Ojciec nie miał takiego urządzenia jak rotator.
Jakbym chciał to sobie w większości zostawić to jak dbać aby były sprawne? Czy przy takiej ilości się nie da. I co z tymi serwisami.
#zegarki #watchboners #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
1. jak masz ich tyle to zakładaj wszystkie na ręce ile się śmieci
2 (?)
3. Profit
@wujekwichura: Problem polega na tym, że nie mam konta. Po prostu wiem, że na wykopie tag o zegarkach jest dość popularny to pozwoliłem sobie zapytać.
Tych zegarków nie jest jakoś dużo, że 30 sztuk, z czego z 20 to mechaniczne. Ze 3 są zupełnie nowe. I dwa chyba
Trudno doradzić czy coś podpowiedzieć konkretnego, a jak Cię to specjalnie nie kręci to szkoda marnować czas i pieniądze na odrestaurowywanie/serwis starych czy tanich zegarków, tym bardziej że kasa włożona w serwis się raczej nie zwróci.
Ewentualnie kup bateryjki do kwarcowych żeby zobaczyć czy
Pisałem o tym rotatorze, ale wiem tylko, że takie
Czy mnie kręci czy nie to pojęcie względne. Podobają mi się i chętnie
@mirko_anonim: praktycznie wszystkie dostępne na rynku.
@mirko_anonim: są mechanizmy które można nakręcić z koronki i są takie które nie mają takiej funkcji, musiałbyś zidentyfikować mechanizm i sprawdzić w internecie, bo jak będziesz koronką nakręcał, a nie można to pęknie sprężyna i zegarek na złom.
@mirko_anonim:
Myślałem, że to trzeba nosić cały czas aby się nakręcał. W takim razie wszystko jasne.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: jak to są realnie kilkuletnie zegarki to wystarczy je nasmarować i przegląd chodu i uszczelki zrobić, nie ma po co rozbierać mechanizmu.
Ceny mogą się diametralnie różnić, bo zegarmistrz to nie jest aktualnie popularny zawód, możesz mieć w mieście jakiś