Wpis z mikrobloga

@Czoso: ja tu nie wiem skąd to oburzenie, chłop jest konfiarzem to naturalne, że chce żeby rosło to co ma i z czego zarabia, jak przećpi3biorcy chcą niskich podatków bo będą więcej zarabiać a robak tyle samo, gorzej, że mariuszki zarabiając najniższą krajową(z jedną sobotą w miesiącu) mieszkający u starych, głosuje na nich xD i myśli, że jak obniżą podatku czy zusy to on dostanie automatycznie podwyżkę, a jak zlikwidują
  • Odpowiedz
jak obniżą podatku czy zusy to on dostanie automatycznie podwyżkę, a jak zlikwidują minimalną to będzie zarabiać z marszu 5 stów więcej

@DawCioS: Przypominam, ze w 2011 umowy zlecenie byly nieozusowane dla wszystkich. W tamtych czasach bylo tak, ze pracownik na umowie zlecenie bez ZUSu, urlopu i L4 zarabiał 70-80 zl mniej, bo ci co mieli umowe o prace mieli jeszcze premie z ZFŚS, stazowe czy jakies inne dodatki :)
  • Odpowiedz
@Naturjogurt: dla mnie covid najbardziej napiętnował takie podejście, kto pamięta zwolnienia z zusu, ulgi podatkowe, dotacje? Co pracownik dostał ? C---a i tekst, ze jest covid i jest ciężko i nie ma podwyżek, zniesienie vatu na żywność? A ok ceny idą w górę to przecież logiczne, potem przywrócenie podatku ? Ceny takie same/delikatny wzrost xD
  • Odpowiedz