Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@choryyy: maszyny liczące i księgujące, radia z lat 30., gra na organach, stare autka Dinky i Matchbox, modelarstwo. I tak człowiek sobie rotuje...
  • Odpowiedz
@choryyy rower, przyroda. Kiedyś zapisałem się do klubu kajakarstwa górskiego, ale szło mi słabo. Tzn ja wiem ze jakbym, dużo trenował to bym się nauczył, ale tam nie było wyjazdów dla ludzi co reorezentowali marny poziom. Żal mi tego.
  • Odpowiedz
@choryyy ja mam aż za dużo i muszę wybierać, które hobby mogę kontynuować, a które muszę niestety zarzucić przez brak czasu czy możliwości, motocross/akwarystyka roślinna/wędkarstwo (spinning i method)/motoryzacja (mechanika)/sprzęt audio/esport/dużo w lego technic siedziałem, modelarstwie RC (spalinowki) jeszcze by się coś znalazło "z czasów kiedy miałem czas"
  • Odpowiedz
@volodia to tak jakby ktoś chcial zrobić prawo jazdy, więc uczy się jeździć na kursie, jeździ sobie tą L-ką i mówi wszystkim ze jego hobby to jazda samochodem xD to ten sam Vibe jak ludzie latają na wakacje i mówią że ich hobby to podróże xD
  • Odpowiedz
@sylwke3100 jakaś kolarzówa albo MTB i śrubowanie czasów, ulepszenie sprzętu, wtedy to jest hobby, a jak ci się nudzi i stwierdzasz, że sobie rowerkiem pojedziesz to to nie jest hobby...
  • Odpowiedz
@albadorap: Jeśli masz lepszą alternatywę a i tak wybierasz rower to tak. Poza tym u mnie dojazdy do pracy to ogólnie ogromna mniejszość wycieczek bo nie lubię się gonić czy tracić energię.
  • Odpowiedz
@sylwke3100 ok, czyli według ciebie jeżeli czasem obejrzę film w kinie, czasem coś na netflixie, to znaczy że moim hobby jest krytyka filmowa, a jeżeli raz na rok jadę do Egiptu na wakacje to znaczy, jestem podróżnikiem hobbysta xD
  • Odpowiedz
@sylwke3100 otóż jeżeli przejeżdżasz cały kraj rowerem i jeszcze z namiotem to jest jak najbardziej hobby, a z MTB i górka no też tak uważam, że to nie jest jakieś bardzo niesamowite bo ja jestem team motocross/enduro i tam gdzie oni ledwo jadą pod górkę, my idziemy pełnym ogniem, ale ci od MTB bardzo ingerują w sprzęt więc się tym interesują a wtedy jest to hobby, ja mówię o tym że
  • Odpowiedz
ja mówię o tym że jak ci się nudzi i stwierdzasz że ty se idziesz rowerem pojeździc z nudów albo chcesz kupić coś w sklepie i wybierasz rower zamiast np tramwaj, to nie jest to hobby

@albadorap: To jest też hobby bo wybierasz to co lubisz mimo posiadanej alternatywy. Inaczej być np spore grono motocyklistów w-----ł z kręgów "hobby"
  • Odpowiedz