@Krisztiano_Ronaldo reklamowanie nie odbiera ci wyboru czy chcesz kupic czy nie, a nie wyobrazasz sobie jakie zagrozenie to stanowi. Firmy platnicze zaczynaja kontrolowac co mozesz a co nie, i to glosno sie robi chwile po ograniczeniu transakcji gotowkowych w unii.
Pojawia sie pytanie, dlaczego maja nie isc dalej? Typu gry ktore niedostatecznie beda reprezentowac pewne osoby maja byc usuniete i zakaz ich sprzedazy. Zapis w regulaminie steama juz maja.
@PetalMind i decyduje o tym firma posredniczaca w platnosciach. To w koncu panstwo czy posrednik mi zabrania? Collective shout twierdzi ze te gry sa nielegalne w ameryce a steam rowniez w ameryce ma siedzibe co nie? Wiec czemu panstwo nie egzekwuje prawa.
@thetompork: firma, która jest operatorem płatności i ma swój własny regulamin nagle czegoś zabrania a wam o--------a jakby zabrali wam wszystkie gry z biblioteki
@PetalMind jaka mam pewnosc ze nie zrobia tutaj efektu tzw. "wolno gotujacej sie zaby" i stopniowo nie beda tego poszerzac o poprawnosc polityczna? Te gry mnie nie interesowaly nigdy, ale nie podoba mi sie ze kolejna grupa aktywistow feministek szuka sposobow na cenzure.
@PetalMind oprocz wykopu nie mam social mediow. Z social mediow zostal mi tylko messenger.
Ale wracajac, bardziej obawiam sie czegos w rodzaju wytycznych DEI. Cos ala oscary, nagrody gry roku itd. ze wymogiem jest osoba o tym ubarwieniu, takiej orientacji i innych tego typu rzeczy.
@thetompork: DEI masz w blizzard. Wywalono dobrych programistów… to znaczy zwolniono bigotów i zatrudniono Julki typu aktywistycznego… to znaczy dano szanse zakrzyczanej przez inceli z branży, mniejszości kobiet programistek.
Ale żarty na bok, dzięki temu nie czuję potrzeby wymiany sprzętu by zagrać w najnowsze produkcje
@thetompork: nie chcę krakać odnośnie premiery nowego Wiedźmina, ale w umowie licencyjnej silnika Unreal Engine 5 odnośnie większych twórców gier, są pewne zapiski odnośnie inkluzywnosci ( ͡°͜ʖ͡°) Nowe gry są woke i pozbawione optymalizacji „by design”.
@Rustyyyy te zapiski bodajze zakazuja nazywania krzywdzaco zmiennych i tego typu rzeczy czyz nie? Gdzies je widzialem i zapiski dotycza albo przynajmniej dotyczyly strony technicznej
@thetompork: sprawa techniczna wygląda tak że ostatnia duża aktualizacja silnika była elektem prac nad Wiedźminem, po tym jak na oficjalnym zwiastunie obiekty w tle migały.
@Rustyyyy nie zrozumielismy sie. Nie mozesz nazywac zmiennych , "klas" i konstruktorow itd. nazwami typu "master, slave, black, white" . I to sa te zapiski o ktorych mowisz. Nie ma slowa o tym jak ma twoja gra wygladac.
@thetompork: coś mi się obiło o uszy ale brzmiało to absurdalnie nawet jak na moje standardy ( ͡°͜ʖ͡°) Mam dwie gry na tym silniku i serio jak to można nazywać czymś ładnym. Wszystko rozmyte, obiekty w tle migają (chodź po wspomnianej wyżej aktualizacji mniej)
źródło: IMG_1186
PobierzPojawia sie pytanie, dlaczego maja nie isc dalej? Typu gry ktore niedostatecznie beda reprezentowac pewne osoby maja byc usuniete i zakaz ich sprzedazy. Zapis w regulaminie steama juz maja.
Te gry mnie nie interesowaly nigdy, ale nie podoba mi sie ze kolejna grupa aktywistow feministek szuka sposobow na cenzure.
Ale wracajac, bardziej obawiam sie czegos w rodzaju wytycznych DEI. Cos ala oscary, nagrody gry roku itd. ze wymogiem jest osoba o tym ubarwieniu, takiej orientacji i innych tego typu rzeczy.
Ale żarty na bok, dzięki temu nie czuję potrzeby wymiany sprzętu by zagrać w najnowsze produkcje
Nowe gry są woke i pozbawione optymalizacji „by design”.
Mam dwie gry na tym silniku i serio jak to można nazywać czymś ładnym. Wszystko rozmyte, obiekty w tle migają (chodź po wspomnianej wyżej aktualizacji mniej)
@PetalMind: Nie no spoko, gry o morderstwach i zabijaniu też są wątpliwe moralnie więc należy je usunąc no nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A optymalizacja? "Kup se pan lepszy komputer a nie o optymalizacji mi pitolisz. Albo lepiej konsole."
Wyglad? "O co ci chodzi, przeciez to jest przepiekne, gowno sie znasz"
Takie czasy. Dlatego ja wole indyki i gry AA. Przynajmniej proboja za polowe ceny jak nie mniej.