Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ooo sranie wreszcie coś ciekawego na tych anonimowych. a próbowałeś probiotyki i kiszonki? Czy one nie wchodzą w grę? Ja mam IBS bardziej typu srakowatego ale paradoksalnie też powoduje hemoroidy przez częste i długie sranie no i lepka żrącą srake. Ja przed sraniem smaruje sobie teraz kakaowe oko i trochę w głąb też albo lubrykantem albo olejem kokosowym . To bardziej pod kątem podrażnień i żeby się nie przylepiało
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
fascynujący-uczestnik-32: kilka razy miałem problem z "krwią" więc piszę z własnego doświadczenia ...

1. gdybyś zrobił kilka dni głodówki, tak żeby dało radę dwójkę przytrzymać za kratami? Mi pomogło.
2. dieta, marchewka? czemu nie jabłko? śliwki/rodzynki. W ogóle próbuj różnych miksów a nie tylko błonnik.
3. treningi, na pewno nie przeszkadzają? co by się stało, gdybyś trochę odpuścił? raczej nic.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zdolny-społecznik-3: @kingcel ja jeżeli chodzi o IBS to mam podobnie, dwójka wychodziła bardziej w stanie ciekłym niż stałym. Paradoksalnie odkąd ogarnąłem IBS pojawiły się moje problemy z hemoroidami... Co do psychotropów to inny lekarz - nefrolog mi wspominał, że przepisuje się małe dawki SSRI na IBS ale nie podjeliśmy się tego, więc jak pójdę do prokto swojego to napewno wróce do tematu, może to trochę zmniejszy napięcie ciała i pomoże
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-społecznik-3: @fascynujący-uczestnik-32 1 pytałem o to proktologa i odradzał głodówki bo później może uderzyć że zdwojoną siłą, na necie też nie widziałem takich strategi ale dzięki zapisuje.
2 jabłko i śliwki to dwa produkty po których mam straszne gazy i bóle brzucha - ze względu IBS, ale też niczego nie wykluczam jak to będzie tylko 1 czy 2 śliwki i pomogą -napewno spróbuję ale na razie chce wyczerpać możliwości
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie widzę w diecie siemienia lnianego a to błąd, jest bogate w błonnik i generalnie robi za kocyk na skolatane jelita. Do tego mielone i zalane wrzątkiem przybiera formę kisielu - szybkie i bezbolesne we "wciąganiu".
Czy masz wzdęcia?
Pogadaj z prokto o gumkowaniu najbardziej przerośniętych naczyń.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-społecznik-3: @WyrobyDrobiowe piję babkę płesznik mój gastrolog zalecił, myślałem w zasadzie, że to jest zamiennik dla siemienia lnianego bo i z tego i z tego robi się "glut" być może piję też tego za mało na porcję, aktualnie 3 gramy według tego co jest na opakowaniu. Kupię dziś też siemię lniane, zastąpię nim babkę płesznik zobaczymy może lepiej podziała.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
Wydaje mi się że popełniasz częsty błąd który każdy tutaj chce ci poradzić coś co pogorszy sprawę. Mam doktorat z hemoroidow i szczelin odbytu i przebadałem internet i siebie totalnie. Błonnik może ci szkodzić ponieważ zwiększa objętość stolca. Ja zacząłem jeść owsianki z rana bo każdy mówił że są zajebiste no i faktycznie kupka była codziennie ale większa, pojawiła mi się szczelina odbytu. No to sobie myślę, więcej błonnika. Dawaj babkę plesznik.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-społecznik-3: @Fury-Warrior na początek - u mnie dwójka jest jedna dziennie, tak było od zawsze więc częstotliwość się nie zmieniła nawet pod wpływem diety. Dwa -jest dokładnie tak jak mówisz - opanował bym sytaucję gdyby kał wychodził plastyczny a nie jestem w stanie tego zrobić - proktolog zalecił błonnik jest błonnik na temat jedzenia tyle mi powiedział tyle wiem, że trzeba było robić. Druga sprawa - miałem pewne podejrzenia co
  • Odpowiedz