Wpis z mikrobloga

Ludzie często pytają mnie: "Anon, jaki zapach polecasz na lato?"
No dobra, kłamałem. Nikt mnie o to nie pyta. W zasadzie nikt mnie o nic nie pyta, bo nie mam znajomych, a ich brak kompensuje sobie posiadaniem flakonów. Ale mniejsza o moje traumy, oto trzy sztosy na lato ode mnie:

1. Chanel Allure Homme Sport Cologne - Nazwa dłuższa niż trwałość zapachu. W sumie to nieprawda, jest całkiem nieźle pod tym względem. Jeśli masz między 14 a 89 lat, posiadasz lub posiadałeś kosz na śmieci pod zlewem i oddychasz - to jest to zapach dla ciebie.

2. John Varvatos Artisan Pure - Dla gościa, który dobrze wygląda w rozpiętej, lnianej koszuli i choć raz czuł wiatr we włosach na klacie jeżdżąc Vespą po wybrzeżach Amalfi. Czyli raczej nie dla ciebie, skoro przeglądasz ten hashtag. Ale możesz przynajmniej sprawiać dobre wrażenie.

3. Afnan Turathi Blue - Jeśli jedyną osobą, która mówi do ciebie "przyjacielu" jest pan Chińczyk z Temu, masz na telefonie choć trzy z wymienionych aplikacji: Biedronka, Lidl, Aldi, Rossmann, Pepco i wciąż czekasz na pierwszy komplement od osiedlowej fryzjerki, to jest to idealny zapach dla Ciebie. Namiastka prestiżu w cenie poliestrowej marynarki z przeceny w Mango. Czego chcieć więcej?

To tyle ode mnie. Pamiętajcie - pachnieć dobrze to nie luksus. To manifestacja wewnętrznego chaosu w postaci mgiełki z atomizera. Dajcie lajka, suba, kliknijcie w dzwoneczek dla więcej perfumowego contentu. Do zobaczenia przy kolejnej perfumowej pogadance!

#perfumy #gownowpis
Kenteris - Ludzie często pytają mnie: "Anon, jaki zapach polecasz na lato?"
No dobra,...

źródło: perfuma

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kenteris: "nazwa dłuższa niż trwałość" to akurat pasuje do Varvatosa, przynajmniej u mnie tak było, przy nim Chanele to jak jakiś Kerosene, szkoda bo faktycznie ładny, zazdro jeśli na kimś trzyma się dłużej niż zamknięcie korka. A poliestrowa marynarka z Mango jest mniej sztuczna od kiblowego chemola Turathi.
  • Odpowiedz
"nazwa dłuższa niż trwałość" to akurat pasuje do Varvatosa, przynajmniej u mnie tak było, przy nim Chanele to jak jakiś Kerosene, szkoda bo faktycznie ładny, zazdro jeśli na kimś trzyma się dłużej niż zamknięcie korka. A poliestrowa marynarka z Mango jest mniej sztuczna od kiblowego chemola Turathi.

@krzych-ch: o jak ja się z Tobą Miras zgadzam. I z afnanem i z Varvatosem, a nad tym pierwszym mega ubolewam. XX Artisan
  • Odpowiedz
  • 1
@Kenteris
W sumie podepnę się pod post, od siebie polecam:
1. D&G light Blue Intense
2. Bvlgari Aqva Atlantiqve - mój najbardziej komplementowana przez samice zapach
3. Bvlgari Aqva Amara, które możecie u mnie nabyć w cenie promocyjnej
  • Odpowiedz
@Kenteris jest tyle fajnych perfum na lato.
Ode mnie
1- Armaf club de nuit iconic blue - w moim odczuciu lepszy Blue De CHANEL EDP - na początku lekko drażni nos a potem w moim odczuciu lepszy parametrami i projekcją
2- JPG Le beau EDT- na lato projekcja i parametry super
3- Versace Man Eau Fraiche- cena do jakości to topka na rynku, jak na cytrusy parametry zacne,trochę mnie zawiódł Extreeme ale chyba i tak
  • Odpowiedz
@Kenteris: Turathi blue początkowo zrobił na mnie ogromne wrażenie, nie czułem niczego podobnego wcześniej- po noszeniu jednak zaczęła mi przeszkadzać jego syntetyczność- poszedł w świat jednak jego DNA na tyle mi się spodobało że zamówiłem Vibrato. CHANEL allure sport Cologne mega wytrawne cytrusy- najlepsze w mainstream. A jak się Ciebie trzymają ? Robiłeś porównanie z dhc ?
  • Odpowiedz
  • 0
CHANEL allure sport Cologne mega wytrawne cytrusy- najlepsze w mainstream. A jak się Ciebie trzymają ? Robiłeś porównanie z dhc ?

@Gontareek: tak, ogólnie bardzo lubię ten profil zapachowy, te dość proste cytrusowe świeżaki i mam zarówno DHC, jak i Acqua Dell Elba Blu. Dodatkowo jeszcze wycofaną Zarę VL Summer i próbkę Jimmy Choo Ice i Chanel zarówno pod kątem samego zapachu, jak i trwałości jest u mnie najlepszy. Choć
  • Odpowiedz