Wpis z mikrobloga

#mecz #ekstraklasa LOSOWANIE

ELIMINACJE

• LOSOWANIE NA + 31.9% (23)
  • LOSOWANIE NA - 4.2% (3)
  • JEST ŚREDNIO ( Ani dobrze, ani źle ) 48.6% (35)
  • Lech źle, Legia i Jaga git, Raków genialne! 15.3% (11)

Oddanych głosów: 72

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zi3L0nk4: Miałem cichą nadzieję, że gdy ESA osiągnie to upragnione TOP15, to już nie trzeba będzie każdego lata rozważać czy łatwiejszym rywalem jest Silkeborg czy inne Maccabi Hajfa, ale chyba tego nie unikniemy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Lolenson1888:
Bo generalnie w pucharach losowanie to 50% albo nawet więcej sukcesu. Pomijam ścieżkę mistrzowską, bo tam będąc zespołem z top20 lig nie wejść do fazy ligowej pucharów to wstyd.
Jak jesteś rozstawiony i losujesz dobrze lub chociaż średnio dobrze to masz ogromne szanse na puchary. Z drugiej strony możesz być rozstawionym a trafiać jakieś Utrechty czy Baniki, co znacząco zwiększa szanse, że się gdzieś wywalisz.
Będąc nierozstawioną drużyna z
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Jak się chcemy o TOP10 bić to takie przyjemne losowanie w jednym sezonie nam może ustawić tę walkę.

Norwegia, która jest przed nami ma tragiczne losowanie np. i warto to wykorzystać
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Tyle że to dotyczy realnie każdej ligi za wyjątkiem top 9 + Salzburg jak był w formie i Ukraina/Rosja przed wojną, przy czym nawet Turcy i Belgowie nie kalkulują takich rzeczy tylko w topowych 3-4 zespołach.
Na poziomie finansowym i sportowym który pozwoliłby nam zbywać na kogo trafiamy ręką nie będziemy prawdopodobnie nigdy. Popatrz sobie ile takie Fenerbahce, Club Brugge czy Galatasaray wydają za taki komfort, jak tam pojedynczy
  • Odpowiedz
@FerdekM: Infrastruktury przybywa, chyba trzeba zainwestowac w zarzadzanie i bedzie dobrze. Byloby wysmienicie miec np. 4 druzyny w takiej lidze konferenceji i orac ogorkow i farmic punkty. Popatrz na takich Wlochow bez nowego stadionu od 2 dekad (wiem Bergamo i Florencja ale to sie nie nadaje na duze imprezy), z kulejaca reprezentacja i bez wielkich nazwisk.
Tylko pomysl: o 17 mecz z jakas potega z kazachstanu, potem o 19 meczyk
  • Odpowiedz