Wpis z mikrobloga

@Marchewa_w_sosie: Ale ty myślisz ze jak ktoś pracuje 12h dziennie to pracuje tak dzien w dzień? No moze jak prowadzi swoją firmę to tak na etacie pracując po 12h dziennie jest sie w pracy 12 do 16 dni w miesiącu zależnie od normy miesięcznej
  • Odpowiedz
@Marchewa_w_sosie zależy co robisz w robocie, to podstawa budowy satysfakcji. Jeżeli robota Cię frustruje no to każda godzina sprawi Ci problemy. Dodatkowo sporo rzeczy można połączyć, na przykład dojazd rowerem do pracy sprawia że masz lepsze samopoczucie i lepsze zdrowie.

Jedyna ważna do pilnowania rzecz to sen i prawidłowe żywienie. Snu wystarczy średnio 7 godzin. Wyważona dieta sprawi że możesz z pełną siłą funkcjonować 12-16 godzin.
  • Odpowiedz
@Marchewa_w_sosie a jaki jest twój sposób żeby do czegoś w życiu dojść?

Ps. Jeśli tobie wystarczy pracować 4h dziennie to luzik. Jeśli jesteś się w stanie utrzymać to twoja sprawa ile pracujesz.
  • Odpowiedz
@Marchewa_w_sosie a dlaczego mam zmniejszać oczekiwania? I dlaczego ktoś ma mi wmawiać, że ilość pracy jest a duża.
Pracuje bardzo dużo ale wręcz kocham to co robię. Nie rozumiem dlaczego miałbym ograniczać moje oczekiwania i ograniczać ilość czasu spędzonego na pracy.
  • Odpowiedz
@Marchewa_w_sosie: Nie wyobrażam sobie pracować. Albo słyszałem że niektórzy pracują i po 10 i po 12. Ja obecnie nie pracuję i to jest okej. Nie mógłbym wrócić do poprzedniego życia. Ja nie wiem jak ludzie mają czas na cokolwiek jak pracują 8 godzin muszą do pracy dojechać na przykład godzinę w każdą stronę i w totalu nie ma ich 10 godzin w domu a ci co pracują po 10 nie
  • Odpowiedz
@Marchewa_w_sosie: W ochronie pracujemy po 12 albo 24 h, więc mamy wolne dni w tygodniu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Też bym nie chciał robić poniedziałek - piątek. Nic się nie da załatwić, w środę ma się już lag, korki rano, korki po południu - można oszaleć.
Nawet jak pracowałem w biurze to starałem się pracować w soboty w zamian za wolne poniedziałki.
  • Odpowiedz