Wpis z mikrobloga

@bugzer: poza tym to nie jest takie głupie, lepiej wziąć kredyt teraz i go spłacać 10 lat niż zbierać 10 lat i kupić jak ceny będą wyższe. a że 55k to też nie wiem o co się d----------z jak przecież to jest spokojnie do spłacenia przy pensji 5k XD To masz jakieś 500zł raty miesięcznie. Nie każdy musi kupować złoma za 10k jako pierwsze auto, może kupuje do pracy np
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@onepnch no bardzo mądre, zadłużać się na coś co z dnia an dzień traci na wartości i płacić jeszcze od tego gigantyczne odsetki i jednocześnie dokładać tysiące na mechaników. Widzę że mamy tu do czynienia z expertem finansowym xd
  • Odpowiedz
@bugzer: skąd wiesz jakie ma odsetki, może ma kredyt 0% albo w jakim stanie jest auto XD a w dzisiejszych czasach używane auta nie tracą na wartości jak dawniej, ja bym mógł moje obecne sprzedać drożej niż je kupiłem
  • Odpowiedz
@onepnch

@bugzer: skąd wiesz jakie ma odsetki, może ma kredyt 0%

0% na 10 lat? Czyli da się bardziej popłynąć niż Twoje wcześniejsze 42zł/msc kosztów kredytu :D Oczywiście obaj zgodnie założyliśmy brak wkładu własnego.

Co nie zmienia faktu, że kredyt gotówkowy na 55 tysięcy PLN, na 120 miesięcy, to niecałe 700zł przy oprocentowaniu 8.9% i RRSO 9.27%, z zerową prowizją (oferta Citi Handlowy). Czy to dużo czy mało pozostawiam
  • Odpowiedz