Wpis z mikrobloga

Witam, mam mały problem, a mianowicie: Ostatnio kupiłem sobie jakąś nową budżetową myszkę, i wszystko było by fajnie gdyby nie ta oczojebna dioda.

Przy normalnym używaniu jeszcze jest ok, ale problem polega na tym że po wyłączeniu komputera wciąż się świeci, i to tak że w nocy oświetla cały pokój, i spać nie daje. I moje pytanie brzmi, czy da się coś poprzestawiać w systemie/biosie, żeby ten odcinał zasilanie portów USB po skończonej pracy....

#komputery #problemypierwszegoswiata
Rhimdir - Witam, mam mały problem, a mianowicie: Ostatnio kupiłem sobie jakąś nową bu...

źródło: comment_Zj5y2HRGnFosp7EpX4J5EfovpQsXHxzp.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonim1133: Ale to problem leży raczej po stronie komputera, w czytniku kart i przedłużce usb też non-stop się świecą, ale nie były tak oczojebne to jeszcze wytrzymywałem
  • Odpowiedz
@Rhimdir: Z tym wyłączeniem zasilania dla USB może być problem,gdyż większość nowych płyt głównych jest pod napięciem cały czas."USB Controler",owszem wyłącza USB ale całkowicie,także nie będziesz mógł korzystać z USB.Zależy jeszcze od BIOS,może da się wyłączyć podtrzymywanie napięcia USB.Ja np mam cały czas napięcie też na płycie głównej i w USB,Także mając kompa wyłączonego mogę np podpiąć lampkę pod USB i będzie ona świecić.Jest to celowe rozwiązanie w nowych Płytach
  • Odpowiedz