Wpis z mikrobloga

Ja już zapomniałem w ciągu ostatnich 20 lat, jak bardzo lubiłem tą piosenkę i wprawiała mnie w radość. Teraz to może brzmieć już trochę dziwnie, chociażby te pierwsze kilka dosadnych wersów piosenki, które nie pozostawiają złudzeń, co do naszej egzystencji.
Szkoda, że obecny bagaż doświadczeń dodaje przykry wymiar w odsłuchu. Chodzi oczywiście o samotność, nostalgię i tęsknotę za tamtymi beztroskimi latami dorastania oraz swoim wewnętrznym dzieckiem.

#depresja #przegryw
@Van-der-Ledre @jezdzilemmercemipalilempopularne @PawelW124
grap32 - Ja już zapomniałem w ciągu ostatnich 20 lat, jak bardzo lubiłem tą piosenkę ...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grap32: nie mogę słuchać takich rzeczy, od razu przed oczami kuzynostwo, młode ciotki i wujowie. Teraz każdy za granicą, zostałem tylko ja, dziadkowie i garstka osób... Pięknie było, magicznie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pardo: doświadczanie sentymentu oraz nostalgii to jakiś kaprys w ewolucji człowieka, bo zamiast człowieka podbudować, czy dać chwilę wytchnienia od codzienności to tylko pogrąża, dołuje i rozbija na wiele małych odłamków...

Też za dzieciaka oglądałeś chrześcijański program dla dzieci "Ziarno"?
  • Odpowiedz
@grap32: ja z 2000. Kojarze, kilka razy oglądałem ale u mnie o poranku to raczej jakieś Domisie i Budzik :)

doświadczanie sentymentu oraz nostalgii to jakiś kaprys w ewolucji człowieka, bo zamiast człowieka podbudować, czy dać chwilę wytchnienia od codzienności to tylko pogrąża, dołuje i rozbija na wiele małych odłamków...

@grap32: oj tak. Ja z racji że mam mega c-----e dorosłe życie o pięknej przyszłości i dzieciństwie myślę
  • Odpowiedz
  • 0
@Pardo: człowiek nie może się pogodzić mimo świadomości, że w dzieciństwie tez były różne sytuacje, okresy, których nie chciałoby się pamiętać.
  • Odpowiedz