Aktywne Wpisy

Soongoku +106
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Apaturia +177
Śniące pajączki. Przeprowadzane w ostatnich latach obserwacje i badania wykazują, że pająki z rodziny skakunowatych mogą doświadczać aktywnej fazy snu przypominającej w pewnym stopniu naszą fazę REM i śnić.
Zaobserwowano, że skakuny z gatunku Evarcha arcuata podczas snu poruszają się od czasu do czasu, a nawet podkurczają przez sen odnóża - co przypomina trochę niekontrolowane, mimowolne ruchy pojawiające się w fazie najgłębszego snu, w którym doświadcza się marzeń sennych.
W przypadku małych
Zaobserwowano, że skakuny z gatunku Evarcha arcuata podczas snu poruszają się od czasu do czasu, a nawet podkurczają przez sen odnóża - co przypomina trochę niekontrolowane, mimowolne ruchy pojawiające się w fazie najgłębszego snu, w którym doświadcza się marzeń sennych.
W przypadku małych
źródło: Sleeping_Spider
Pobierz

@mirko_anonim: ktoś śmie pisać prawdę zamiast kłamać. Skandal.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
Osobiście myślę że utrzyma się trochę poniżej 1, gdzieś na 0.9-0.8 np. Nadal jest grupa ludzi, która spełnia się rodzinnie, i chociaż op zaobserwował inaczej to jest sporo rodzin 2+2 jeszcze, zwłaszcza w małych miastach.
Może nie będzie tak źle :)
W mojej bliższej grupie znajomych nawet mimo, że zarabiamy nienajgorzej to jednak dominuje niechęć do zakładania rodziny (jako olbrzymia odpowiedzialność i strach przed sprowadzaniem kogoś na świat który się rozsypuje).
@mirko_anonim: nie jest to w ogóle moja obserwacja, a z twardych danych też wynika, że siła nabywcza nigdy nie była tak duża. U mnie z klasy licealnej dzieci się dorobiło troje, z czego dwie bezrobotne i jeden pracownik fizyczny. Prawnicy, finansiści, lekarze, programiści, korpo pracownicy latają po świecie, piją drinki na plaży i zajmują się psiećmi.