Wpis z mikrobloga

Super express wypuszcza nagrania o wymierających miastach w Polsce. Materiał sponsorowany przez Unię.

Gość opowiada o tym co zawdzięczamy Unii, pokazuje nagranie jednej wyremontowanej kamienicy, by za chwilę pytać na mieście ludzi, którzy mu mówią, że brak perspektyw i miasto się sypie.

#demografia #radom
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Hrjk: nie wiem, ale brzmi to absurdalnie, że Unia finansuje takie materiały. Z jednej strony pokazują co zrobiono dzięki unii (wyremontowano kamienicę i muzeum oraz kupiono autobusy), a z drugiej pokazują materiał z własnych kamer z upadającego miasta
  • Odpowiedz
  • 3
@pamareum ja jestem z takiego miasta. I niestety ale winna jest geriatria przy władzy. Walka z młodymi, z rozrywkami, a potem płacz ze młodzi wyjechali, bo liczy sie dla nich tez to co można robić po pracy. I żadne inwestycje w upiększanie miasta tego nie zmienią
  • Odpowiedz
@pamareum: Zawsze mam ubaw z takich materiałów o Radomiu.
Przyjeżdża Warszawiak zrobić reportaż o Polsce powiatowej, potrzebny jest jakiś temat do gazety na wakacje i sezon ogórkowy - więc tradycyjnie pada temat Radomia. Nic nie wiedząc o tym mieście, nikogo nie znając, bez wcześniejszego przygotowania przyjeżdża zrobić kilka ujęć sypiących się kamienic albo pustego radomskiego rynku (mimo że nigdy nie kręciło się tam życie miejskie i już nie będzie -
  • Odpowiedz
  • 2
@Lolenson1888: mi chodzi tylko o absurd tego materiału, który podkreślam jest finansowany przez unię. Ja w Radomiu byłem raz w życiu, ale nie przeszkadza to, żeby wiedzieć że handel się przenosi do pasaży i galerii handlowych poza centrum, żeby rodzinka mogła SUVem pod drzwi podjechać. Tak jest w całej Polsce
  • Odpowiedz
Z jednej strony pokazują co zrobiono dzięki unii (wyremontowano kamienicę i muzeum oraz kupiono autobusy), a z drugiej pokazują materiał z własnych kamer z upadającego miasta

@pamareum: Bo gminy inwestują od d--y strony, zamiast pakować w gospodarkę, ekonomię, kierować się w pozyskiwanie inwestorów, to tępo inwestują w infrastrukturę drugiej kategorii (baseny, boiska, lodowiska, skwery itp.) które też są potrzebne jak jak miasto dobrze stoi gospodarczo, bo przecież trzeba będzie to
  • Odpowiedz
  • 2
@HaPe zrobili za punkt honoru wyciszenie miasta i dbanie o "ciszę nocną". Więc naloty na dyskoteki, bary i wprowadzenie prohibicji nocnej. Dodatkowo zamykanie boisk po godzinach szkolnych bo "glosno".

Szok zdziwienie młodzi zaczęli najpierw jeździć do innych miast się "bawić", a pozniej uznali że w sumie tamte miasta są fajniejsze, ładniejsze i sie wyprowadzili, bo do roboty na strefę czy do Niemiec była podobna droga.

Teraz poszli po rozum do głowy
  • Odpowiedz