Wpis z mikrobloga

@vadersan95: mniej więcej po tyle chodzą, czasami da się coś taniej urwać pytanie jaki stan. Osobiscie mam twoim rozmiarze Rometa Huragan 2 w tych samych pieniądzach, jak cos to priv
  • Odpowiedz
@vadersan95: nie warto tak jak Mirek wyżej pisał. Do tej ramy większych opon nie wciśniesz. Opona 32-35 mm w szosie amatorskiej oto rozum i godność człowieka.

Tu w ogłoszeniu stan rowera mocno średni.
  • Odpowiedz
@4x80:
Na Polskich drogach i przy 95kg zawodniku 32mm to minimum, a najlepiej to 35mm na szerokiej obręczy.

Zobacz na jakich oponach zawodowcy ścigają się w Paris-Rubaix.
  • Odpowiedz
@vadersan95: włoski producent, podstawowy model szosy. Tutaj mamy aluminiową ramę i w pełni karbonowy widelec (łącznie z rurą sterową co jest ważne) , piasty shimano co w tej cenie to tylko na plus. Pełny Claris R2000 - czyli obecny model - bardzo fajnie!
opona 28 mm wystarczy Ci mirku, ja w swojej szosie (94kg zawodnika) mam 28 i jest bardzo ok.
ten Mig 2.0 o niebo lepszy niż pierwsza wrzutka,
  • Odpowiedz
@Farmer_Joe i kurde lekkie obawy bo nigdzie nie moge znaleźć rzetelnych informacji na temat tego modelu i ogólnie marki. Same strzepy informacji, że marketówka z media expert, że doplacic lepiej. A tu widze uzywke w super stanie ba clarisie pelnym takze no przekonuje mnie
  • Odpowiedz
@vadersan95: no jak, tutaj masz pełny test
https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/testy_rowerow/18733/test_budzetowa_szosowka_fondriest_mig_2_0_2021

pytanie nr 2. jaki masz budżet? Niewiele więcej jest ten Felt co wysłałem w promce
https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-felt-vr-60-claris-pd45758/
opona 32 będzie trudna do przepchnięcia przez szczęki. Trzeba będzie spuścić powietrze żeby przeszło prawdopodobnie.
  • Odpowiedz
@Farmer_Joe w teorii chciałem właśnie tego felta. Mają ofertę za 2499 na pełnym clarisie. Fakt to nie dużo bo mam 1500 z poprzedniego rowera ale mam w najbliższym czasie trochę dużo wydatków m.in. Trip na islandie xD wiec chcialem mozliwie jak najbardziej ograniczyć budżet

I właśnie trafiłem na tego fondriesta i wydaje mi sie mega ciekawa opcja bo tylko jeden artykuł a ten temat ale na mój ulubiony „chłopski rozum” xD
  • Odpowiedz
@vadersan95: no to dolicz do niego po 100 zł na opony jak chcesz zmieniać, i podstawowy serwis. Na nim być może linki do wymiany i łańcuch? za serwis zależnie od miasta i zakresu prac jaki mają w podstawowym (a warto jeszcze do suportu zajrzeć ) 300zł + 50 łańcuch
Więęęęęęc 2k lekko za używkę. A to już naprawdę blisko 2499 za nowego.
Nie zniechęcam - racjonalizuję
  • Odpowiedz