Wpis z mikrobloga

@chaddeveloper: Celnicy z psami latają po sortowniach cały czas i cały czas coś wyłapują. Przez KAŻDĄ sortownie InPost przechodzi nawet 100k paczek DZIENNIE, a sortowni masz sporo, więc wszystkiego po prostu nie da się wyłapać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym każda paczka lata pewnie na innych fake danych, więc wyłapanie jednej nie oznacza, że wyłapią wszystkie, które sklep nadał.
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: Zupełnym standardem jest pakowanie próżniowe na matrioszkę - kilka próżniowych, szczelnych woreczków + np słodycz do obciążenia. Wydaje mi się, że jeśli takie pakowanie odbywa się w odpowiednich warunkach to pies tego nie wyczuje.
  • Odpowiedz
@H_Moody: Pies ma niesamowicie czuły węch - szacuje się, że dysponuje od ok. 200 do 300 milionów receptorów węchowych (człowiek tylko ok. 6 mln), a zdolność rozróżniania stężeń zapachów jest u niego nawet kilkadziesiąt tysięcy razy lepsza niż u nas.

Dlaczego wielowarstwowe pakowanie to za mało?
Dyfuzja zapachu przez materiały
- Tworzywa sztuczne (np. woreczki strunowe) wcale nie są całkowicie „nieprzepuszczalne”. Cząsteczki zapachowe (lotne związki organiczne) powoli przenikają przez ściany plastiku, zwłaszcza przy
  • Odpowiedz
Dyfuzja zapachu przez materiały

@Supaplex: Nie ufam aż tak AI. O ile szczeliny rozumiem to cząsteczki zapachowe musiały by być mniejsze niż por w folii co wydaje mi sie mało prawdopodobne.
  • Odpowiedz
@trzyem: no dobra jak się pakuje to ja wiem, ale co w przypadku paczki nie wiem 20kg trawy xD? Czy tam innych śmierdzących specyfików, bo małe ilości typu 100/200 gram to wiesz idzie w zgrzewarke na spokojnie włożyć
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: nikt nie wysyła paczek 20kg.
mogę ci z całą pewnością to zapewnić że w takim wypadku jest to rozłożone na nawet kilkanaście mniejszych paczek ( lub bardziej prawdopodobne czyli dead drop ). to można samemu wydedukować po tym że nigdy nie pojawiają się newsy o przechwyceniu tak dużych ilości substancji psychoaktywnych w paczce

Nie kupuj nic wysyłkowo. Przede wszystkim szkoda zdrowia i ryzyko zbyt duże w obecnych czasach
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: jak niebezpieczne xd
Każda paczka idzie na różne dane z różnych kont. O wiele bardziej to jest bezpieczne w razie przechwycenia. Niedość że potencjalnie odpowiedzialność karna mniejsza to jeszcze reszta paczek dojdzie
  • Odpowiedz