Aktywne Wpisy
Instalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz
simpiara +71
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

#inwestowanie #zloto #srebro #finanse
Forma: najopłacalniejsze są jak największe sztabki.
Gdzie: u sprawdzonego źródła ( ͡° ͜ʖ ͡°), tzn. takiego który wybija produkt rozpoznawalny i weryfikowalny na rynku, albo u pośredników, u których jesteś w stanie zweryfikować i potwierdzić, że mają je z takiego źródła.
W Polsce kruszec inwestycyjny (sztabki)
W podejściu praktycznym osobiście sugerowałbym dywersyfikację - jak w każdym portfelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet jak zerkniesz w internecie, to sztabka/monety 1oz kosztują w tej chwili w okolicach 3400$ i są to najmniejsze sztabki i największe monety (znalazłem coś za 2600, ale to musi być błąd).
Monety 1/10oz chodzą w okolicach 400$
Matematykę zostawiam Tobie.
@siedze-na-antresoli: Dlaczego "najmniejsze"? Na stronie Mennicy są sztabki od 0,25g -> https://inwestycje.mennica.com.pl/produkty-inwestycyjne/zloto/sztabki-mennicy-polskiej/?_filter=dostepne&priceMax=398930&priceMin=155
Jeśli kupujesz z myślą, że nie będzie Ci się spieszyło ze sprzedażą, a cenę co do grosza reprezentuje tylko metal, to sztabka powinna wyjść lepiej. Sztabki polecałbym też w momencie, kiedy wiesz, że będziesz chciał się w to bawić i np. uczyć sprawdzać złoto czy
Monete jest latwiej zweryfikowac. Ogolnie jak pytasz to wydaje mi sie ze chcesz skupowac male "gramatury" typu pewnie 1-5 gram, to jesli interesuje Cie 1 gramowa sztabka to polece Ci ta firmowa
Nie mam ustalonego budżetu. Po prostu od jakiegoś czasu myślę o tym, żeby cokolwiek mieć w złocie/srebrze. I dla dywersyfikacji, i na sytuację, gdybym w razie czego musiał opłacić busika, który wywiezie rodzinę za granicę, a żeton już nic nie będzie warty ;)
To jak np chcesz wydac 1000 zl to popatrz sobie po sklepach (po ich stronach, nie muisz latac po miescie) gdzie i po ile maja. Kazdy sklep ma rozne ceny czy tez po roznych cenach skupuja. Pamietaj zeby nie sprzedawac w lombardzie potem bo duzo tracisz. Ja tak kiedys sprzedalem ale to male gramatury bo nie