Wpis z mikrobloga

Ta cała Mazda to się chyba za chwilę będzie zmywać z rynku. Co oni proponują na rok 2026? Samochód, który ma design jakby miał już z 15 lat? Co to w ogóle ma być? Te przody to chyba od 30 lat takie same robią i ten pseudo ładny kolor.

Już Volkswageny nie Volkswageny mają lepszy design.

#samochody #motoryzacja
CalibraTeam - Ta cała Mazda to się chyba za chwilę będzie zmywać z rynku. Co oni prop...

źródło: brzydkaobesranamazda

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CalibraTeam: mazda na lajcie to przetrwa, zrobili prawilnego dieselka a nie elektryczne g---o
jezuniu jak ja czekam jak w koncu skoczy sie ten trend niepraktycznych przerosietych suvow z malymi silniczkami. Moze kombi znowu wroci do łask ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Właśnie Mazda mi się najbardziej podoba z tych wszystkich 'suvów', normalny grill, nie jakiś połyskujący zabudowany plastikiem, agresywny kształt lamp, to właśnie tutaj robi największą robotę.
  • Odpowiedz
@wypok_wypok: cały czas mieli diesla 2.2d - najtańsze używane mazdy są właśnie z tym silnikiem.
Teraz dołożyli 2 cylindry do tego 2.2 i mają 3.3l ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale za to do mx5 dali potężne wolnossące 1.5 (usuwając z gamy 2.0). W innych modelach zdławili 2.5 silnik do 140 km, a o wersjach z turbo można pomarzyć.
  • Odpowiedz
@wypok_wypok: to że jest obiekt pożądania to wiadomo ale jednak 132 km za 140 tys zł zwala z nóg.
Fiat 124 z 1.4t lub starsza mx5 z 2.0 bardziej kusi.

@voov100: ta, do mx5 dali 1.5 benzynę za 140 tys, a w tym samym czasie sprzedają 3.3 diesla w suvach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Strzelili sobie w oba kolana jak stellantis nie rozwijając nowych
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Wiem, że są ludzie którzy podobają się samochody mazdy, natomiast w mój gust jakoś absolutnie nigdy nie trafiły. Nie rozumiem co w nich jest takiego fajnego lub inaczej pociągającego nawet dla niektórych. W mój gust trafia już bardziej zwykły hyundai i30.
  • Odpowiedz
  • 0
@hrumque dobrze, że mało która marka dziś tego nie wie nawet vagow nie konserwują to smao z toyota które po roku już mają ogniska korozji.
  • Odpowiedz