Przypominałem sobie kiedyś CSSa i bawiłem się w wizualne projektowanie klawiatury. Pomyślałem sobie, że fajnie byłoby mieć klawiaturę z wbudowanymi kartami, na których byłby np. jakiś mobilny system, ustawienia, różne dane, muzyka. Za pomocą wyświetlacza na klawiaturze aktywowałoby się nośniki, który pojawiałyby się od razu w systemie. Mogłaby być tteż opcja szyfrowania wybranych kart na poziomie czipsetu i hasła podawanego z klawiatury w trakcie aktywacji. Do tego z poziomu LCD, jeszcze mobilne notatki, menadżer różnych makr, podręczny schowek, zabezpieczony menadżer haseł, zakładki stron www, szybkie wybieranie programów. No i fizyczna regulacja głośności, podpięcia słuchawek i gniazdo na urządzenia USB.
Myślałem jeszcze, żeby klawiatura była przystosowana do menadżerów kafelkowych z zupełnie innym układem klawiszy. Nawet, gdzieś mam taki projekcik.
@psiversum: preferencje odnośnie klawiatur są tak różne, że - nie lepiej byłoby wszystko poza klawiszami wrzucić jako osobne urządzenie? (ekran, gniazda, regulacja głośności)
Jako produkt wydaje mi się że byłby mega niszowy, kto jest docelowym targetem takiej klawiatury?
Ja jako ktoś kto korzysta z komputera do grania i przeglądania internetu nie widzi sensu, gdy mechaniczna klawiatura za 200zł spełnia 90% moich oczekiwań.
@Reason7322: Wiesz, bardziej myślałem o klawiaturze, jako mobilnym urządzeniu, które możnaby nosić pomiędzy domem, a pracą. Podpinasz do kompa i masz własny soft, skrypty, zakładki, hasła, makra, różne pliki, muzykę, a nawet i konfigurację środowiska pracy, bo i tak bardziej zaawansowane klawiatury wymagają dedykowanych sterowników, więc od razu można zrobić podpinanie folderów konfiguracyjnych.
@psiversum: nie wiem czy to przydatne, ale wygląd ładny. sprawia wrażenie takiego urządzenia inżynierskiego jak stare ThinkPady. Osobiście zawsze podobały mi się panele w których górna część nie była zminimalizowana a coś tam było od klawiatur po stare telefony Nokii. Przypomina też wglądem trochę jakieś stare komputery w stylu Atari
Przypominałem sobie kiedyś CSSa i bawiłem się w wizualne projektowanie klawiatury. Pomyślałem sobie, że fajnie byłoby mieć klawiaturę z wbudowanymi kartami, na których byłby np. jakiś mobilny system, ustawienia, różne dane, muzyka. Za pomocą wyświetlacza na klawiaturze aktywowałoby się nośniki, który pojawiałyby się od razu w systemie. Mogłaby być tteż opcja szyfrowania wybranych kart na poziomie czipsetu i hasła podawanego z klawiatury w trakcie aktywacji. Do tego z poziomu LCD, jeszcze mobilne notatki, menadżer różnych makr, podręczny schowek, zabezpieczony menadżer haseł, zakładki stron www, szybkie wybieranie programów. No i fizyczna regulacja głośności, podpięcia słuchawek i gniazdo na urządzenia USB.
Myślałem jeszcze, żeby klawiatura była przystosowana do menadżerów kafelkowych z zupełnie innym układem klawiszy. Nawet, gdzieś mam taki projekcik.
Co myślicie o takiej klawiaturze?
źródło: keyboard
PobierzJako produkt wydaje mi się że byłby mega niszowy, kto jest docelowym targetem takiej klawiatury?
Ja jako ktoś kto korzysta z komputera do grania i przeglądania internetu nie widzi sensu, gdy mechaniczna klawiatura za 200zł spełnia 90% moich oczekiwań.
@Latififi: A no, faktycznie. Słuszna uwaga.