Wpis z mikrobloga

@dzony77: wartosc dlugu, dzielona przez cene emisyjna.
Tyle bedzie nowych akcji.
Jaka bedzie Cena emisyjna?
Tego nie wiem. Moze chodzi o podbicie ceny emisyjnej (pompujac teraz kurs), zeby wyemitowano mniej akcji? To by znaczylo ze starzy akcjonariusze podbijaja cene.

I masz racje, bankructwo moga wycofac.
  • Odpowiedz
gdyby nie ręce z papieru

@Maydan: Podobnie, wczoraj zamknąłem dwie pozycje, jedna mocno stratna druga mocno zyskowna. Jakbym poczekał zyskałbym dużo więcej. No trudno, może zrobi kółeczko :D
  • Odpowiedz
@dzony77: Po pierwsze to nie ma znaczenia. Już od dawna zanim złożyli wniosek o upadłość to było jawne, że obecni akcjonariusze otrzymają 3-5% nowego equity. Jedyna zmienna to jak sąd oszacuje wartość spółki podczas restrukturyzacji. Dodatkowo to podlega dodatkowemu rozwodnieniu w dokładnie nieokreślonym stopniu, bo jeszcze bonusy dla pracowników itp.. Te 3-5% też było zależne czy jeden z głównych wierzycieli otrzyma stosowne pozwolenia, jeśli nie to będzie 3% equity, jeśli
  • Odpowiedz
@zenitram: Aha, zapomniałem dodać. Zakładane było, że podczas restrukturyzacji akcje przejdą na rynek OTC na jakiś czas np. w postaci WOLFQ, aż w końcu w pewnym momencie znikną z handlu i zostaną zastąpione nowym tickerem, a obecni akcjonariusze otrzymają ten ekwiwalent zgodnie z założeniami. Czy teraz coś się zmieniło, to nie wiem.
  • Odpowiedz