Wpis z mikrobloga

Pisowcy to jest stan umysłu. Dzisiaj jeden mi mówił że w mieście w którym jestem przynajmniej raz w tygodniu u różowej, ciapaci latają z maczetami i czy nie boję się z nią sam wieczorem chodzić po parku czy coś xD Aż wpisałem to nawet w google i nigdzie nawet jednego newsa o jakimś ciapatym przestępcy w tym mieście XD
#polityka #bekazpisu #bekazprawakow
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pawcio_cukierek: Fakty sa takie, ze w polsce od 30 lat z roku na rok jest coraz bezpieczniej XDD A prawicowe profile/media robia taka manipulacje/fikolki aby wywolac u ludzi strach - aby pozniej przekierowac ich na glosowanie na nich ze szok.
  • Odpowiedz
@Vinizius: wiesz o tym, ze codziennie jakis polak zabije innego polaka? CODZIENNIE. No i to jest pojedynczy przypadek ktore zawsze byly, sa i beda XDD Spojrz na statystyki . w 2004 roku gdzie praktycznie nie bylo w polsce cudzoziemcow bylo w polsce 1000 morderstw rocznie. dzisiaj jest ich 500. Wiec jest 2x bezpieczniej niz bylo kiedys.
  • Odpowiedz
@qwertynianin1: Co ma piernik do wiatraka? Mam wpuszczac do kraju niebezpieczny element bo w kraju już podobny jest? Jest bezpieczniej bo element gnije w pierdlu albo wyjechali, mamy wpuścić kolejny?
  • Odpowiedz
@Vinizius: Czy dla twojej dziewczyny mialoby znaczenie czy zadzga ja nozem na ulicy polak czy kolumbijczyk? Dla mnie nie. A statystycznie nie ma wzrostu takich zdarzen wiec absolutnie nie ma zadnego powodu do strachu... Jest DUZO bezpieczniej niz bylo 20 lat temu. Dane z oficjalnej strony policji: https://statystyka.policja.pl/st/przestepstwa-ogolem/przestepstwa-kryminalne/zabojstwo/64003,Zabojstwo.html
q.....1 - @Vinizius: Czy dla twojej dziewczyny mialoby znaczenie czy zadzga ja nozem ...

źródło: ss3

Pobierz
  • Odpowiedz
@Vinizius: Ale statystycznie rzecz biorac ZAWSZE beda takie przypadki. nie da sie wprowadzic 2 mln ludzi i zeby zaden kogos nie zamordowal. W niemczech w samym 2023 roku polacy 17 razy zaatakowali kogos nozem. Co 2 tyg mogliby robic sensacje na cale niemieckie media, ze polacy zabijaja nam niemki i zeby nie wpuszczac zadnego polaka, strach buuu.. Przeciez to jest glupota straszyc ludzi kiedy jest k---a bezpiecznie, a przypadki zawsze
  • Odpowiedz
@qwertynianin1: W Kolumbii Wenezueli i innych bantustanach morderstwa występują częściej niż w Polsce. I to o rząd wielkości częściej. W najgorszych latach w Polsce nie było tak źle jak u nich.
  • Odpowiedz
@Vinizius: ukraincy w polsce popelniaja mniej przestepstw per capita niz polacy. Dlaczego w takim razie ultraprawica tepi ukraincow? Naglasnaja ich przestepstwa sugerujac ze popelniaja ich duzo... A per capita wychodzi ze sa grzeczniejsi niz polacy. I tak majac 1.5 milionow ukraincow w polsce zawsze zdarzy sie ze ktos kogos zabije czy cos. Ale patrzac ogolnie to sa zloci migranci ktorzy sa nam na reke i na nich bardzo korzystamy gospodarczo
  • Odpowiedz
@Vinizius: otoz jakichs migrantow musimy miec, demografia 1.02 oznacza, ze co 30 lat bedzie 2x mniej mlodych osob pracujacych w polsce... jednoczesnie 2x wiecej emerytow - po prostu gospodarcza zapasc. I jak widzisz prawicowe rzady PIS znaczaco zwiekszyly naplyw migrantow do polski wiec pretensje do nich
  • Odpowiedz
@Vinizius: No to nalezy sie zastanowic/zaciesnic jakos warunki przyjazdu osob z krajow o bardzo wysokim poziomie przestepczosci zgadzam sie . To co mi przeszkadza to budowanie takiej narracji strachu gdzie ludzie mysla ze nastapilo jakies pogorszenie bezpieczenstwa w polsce na podstawie pojedynczych przypadkow
  • Odpowiedz
@qwertynianin1: No ja mówię. Zakazać wjazdu tych wszystkich gruzinów, czeczenów, kolumbijczyków, wenezuelczyków, meksykanów bo to niebezpieczne kraje z bardzo wysokim współczynnikiem przestępczości. Czemu my nigdy nie zaprosimy jakichś Indonezyjczyków, Nepalczyków, Białorusinów, Kazachów tylko zawsze jakieś agresywne narody.
  • Odpowiedz
@Vinizius

Bezpiecznie szczególnie w toruniu jak ten kolorowy śrubokrętem człowiekowi po oczach majstrował.

Boisz się wychodzić na ulicę, bo gdzieś tam popełniono brutalne przestępstwo? A dziesięć lat temu się nie bałeś?
  • Odpowiedz