Aktywne Wpisy

zlotybrek +20
#kiszak #bekazludologuff Jebiemy tu po ludologach, kaszki z pyrami i całej tej ekipy spierdoxów. A może zróbmy tu nitke na kanały o grach, które warto obejrzeć w ramach odtrutki? Ode mnie ten szef - UncleMroowa którego Sonic Maraton to najlepsza seria na YT
źródło: image
Pobierz
HakunaMattatta +38

źródło: 44830_3000
PobierzA co do ciśnienia, to na oponie jest "Inflate to 25 psi" (1.7 bar) i tyle ostatnio wbiłem (bo wg mnie mechanik trochę za mało wbił), ale coś skopali przy wymianie mleczka, bo tył lekko puszcza i wycieka mleczko w jednym miejscu. Pewnie był problem ze zdjęciem opony i mogli coś uszkodzić. Wcześniej, mimo że mleko było zaschnięte, to opony były dobrze uszczelnione i nic się
Przeczytałem pierwszy wpis, przeczytałem drugi, trochę pogrzebałem...czyżby wykop.pl tworzył sam swoje treści?
Jak przerzutka działa dobrze tylko z jednej strony, a przy końcu drugiej strony się rozjeżdża to jest albo krzywy hak, albo krzywa przerzutka (pantograf lub wózek). Pamiętaj tylko, że w wysokich grupach Shimano wózek jest fabrycznie lekko skręcony.
Co do opon to przecież to też zależy od wagi wraz z osprzętem. Ja jestem stosunkowo lekki i na oponie 2.3 na mleku, z tyłu, poniżej 1,3 bar dobijam do obręczy.
@SendMeAnAngel: jesteś pewny, że masz prosty hak?
@Viperer: Przyjrzę się jutro. W szosie też zaczyna przeskakiwać na najniższym biegu. Nie wiem, czy to przypadłość mechanicznych grup, że z czasem trzeba coś podregulować, czy przyczyną jest, że zębatki zużywają się nierównomiernie,
Generalnie to są podstawy, aż dziwne że żaden serwis Ci z tym nie pomógł. Raczej omijałbym taki serwis ;)